Фиорентина - Милан, мач от 32-ия кръг на Серия А. Стадион "Артемио Франки", Флоренция,  21:45 часа българско време.

Милан направи сериозна крачка към титлата с победа 3:0 над Интер в миналия кръг. Нерадзурите обаче не се отказват от битката и след победа над Киево вчера, са на 2 точки от росонерите. Сега Милан гостува във Флоренция. Фиорентина е в отлична форма и макар да завърши наравно в последните 2 мача тима на Синиша Михайлович няма загуба вече 6 кръга, а това е най-добрата серия на отбара от 18 месеца насам.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Пишители, Абате, Антонини, Одо, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Боатенг, Емануелсон, Фламини, Гатузо, Меркел, Зеедорф, Страсер, Ван Бомел, Ибрахимович, Пато, Робиньо

Контузени: Амброзини, Пирло, Индзаги, Неста, Янкуловски, Бонера

Наказан: Касано

Вероятен състав: Абиати, Абате, Йепес, Тиаго Силва, Дзамброта, Ван Бомел, Фламини, Зеедорф, Боатенг, Ибрахимович, Пато


Прогноза на Gol.bg:

Милан започва финалния щурм към титлата с трудно гостуване във Флоренция. Росонерите ще трябва да се справят без контузения Алесандро Неста. Защитникът не попадна в групата за мача. Добрата новина е завръщането на Златан Ибрахимович, който изтърпя своето наказание. Антонио Касано обаче е наказан за мача, заради червения картон срещу Интер.

Росонерите по традиция играят добре срещу Фиорентина. Те не са губили в последните 10 мача с Виолетовите и спечелиха последните 6, в които допуснаха само 1 гол. Все пак при четири от тези 6 победи резултата бе 1:0 за Милан. Очаква се и сега росонерите да надделеят, но трудно.

Резултат: Фиорентина - Милан 0:1