Звездният отбор на Милан от началото на века е влюбен в сланината. А причината за това е Андрей Шевченко, който в момента е селекционер на родината си Украйна. Нападателят, който рита за "червено-черните" в периода 1999 - 2006 година, шокирал съотборниците си, когато за пръв път занесъл от мезето в Милано.

"Някои момчета се изплашиха. Честно! Дори си помислиха, че е наркотик. Тогава не знаех, че италианците не са виждали сланина в живота си. Както в Африка на екватора никога няма сняг, така и при тях", разказва Шева пред в. "Факти".

"Помня, че отрязах един тънък резен и го предложих на Малдини. Той отказа. Тогава аз сложих сланината върху резен хляб и започнах да дъвча. Да бяхте видели в този момент очите на Паоло и на цялата компания!", спомня си Андрей, който на 29 септември навърши 40 години.

"И как мислите свърши всичко? Всеки път, когато се прибирах в Италия, трябваше да нося сланина за всички играчи на Милан, толкова я заобичаха! Поръчките бяха толкова много! Дори съжалих, че тогава така невнимателно внесох този украински "наркотик" в базата на Милан", допълва легендата.