Милан победи с 3:1 като гост на коравия отбор на Киево и вече се изкачи до топ 3 в класирането на Серия "А". С истински голове шедьоври Юрай Куцка (45) и Мбайе Нианг (46) донесоха успеха на "росонерите" във Верона.

Страхотно попадение от пряк свободен удар за "летящите магаренца" заби бившият миланист Валтер Бирса, но той не стигна на тима му да вземе точка от двубоя. В последните секунди резервата Бака пък оформи крайният резултат с доста късметлийски гол,

Двата отбора изиграха много добър мач за окото, а Милан беше във вихъра си в началото на второто полувреме, когато изпусна куп положения и да разгроми съперника. С победата тимът на Винченцо Монтела се нареди на трето място, като има равни точки с втория Рома, но по-лоша голова разлика.

Трите точки бяха от голямо значение за "росонерите", които в следващия кръг приемат лидера Ювентус и при успех могат да се доближат само на две точки от първото място.


Мачът започна с убийствено темпо с атаки към двете врати, макар чистите голови положения да бяха малко. В 13-ата минута Нианг бе много близо до открие резултата, но не успя да засече чудесно центриране, а топката без изчистена пред голлинията от Качаторе.

Нападенията на Киево бяха малко хаотични и нямаше кой да направи точния завършващ удар. В 21-ата минута Флоро Флорес стреля с глава, но Донарума сигурно улови. В 35-ата Сусо шутира много опасно по диагонала и топката профуча покрай дясната греда на Сорентино.

Малко след това дойде и най-доброто положение за веронци. Инглезе проби отдясно и извади топката назад за бившия миланист Валтер Бирса, който стреля мощно от движение, но право в ръцете на Донарума.
Последваха по-спокойни минути на терена, които обаче се оказаха затишие пред буря.

Грешка при изнасянето на домакините прати топката в Юрай Куцка, който с мощен удар от над 20 метра простреля Сорентино в горния десен ъгъл и даде преднина на Милан. Секунди по-късно словашкият национал отново получи възможност да шутира от дистанция, но този път не улучи вратата.

Второто полувреме започна ударно за Милан с втори гол в първите секунди след подновяването на играта. Нианг открадна топката в половината на домакините, напредна фронтално и брилянтен удар извън наказателното поле опъна мрежата за 0:2.

В 54-ата минута "росонерите" на два пъти в рамките на секунди изпуснаха шанса да довършат съперник с трети гол. Лападула засече топката с глава, но Сорентино изби.

При продължението на атаката Сусо намери Нианг, който преодоля вратаря и с глава не успя да намери опразнената врата.  В тези минути буквално всяка атака на Милан бе потенциално попадение, докато Киево не можеше да направи сносна атака.

Веронци извадиха късмет, след като мощен далечен удар на Сусо рикошира и мина над вратата в корнер. В 63-ата след отлично двойно подаване Лападула излезе сам срещу Сорентино, но вратарят парира удара му. Малко след това Нианг с далечен удар от фаул измъчи за пореден път Сорентино.

Положението за Киево изглеждаше неспасяемо, предвид събитията на терена.  Все пак веронци се върнаха в мача и оставиха интригата до края. Бившият играч на Милан Валтер Бирса не остави никакъв шанс на Донарума със страхотно изпълнение на фаул от двайсетина метра.

Гостите все пак не се паникьосаха и докрая контролираха двубоя, а в последните секунди на продължение Карлос Бака с нов далечен удар и рикошет направи 1:3.

Киево - Милан 1:3

0:1 Куцка 45
0:2 Нианг 46
1:2 Бирса 76
1:3 Бака 90+4

Киево: Сорентино, Качаторе, Даинели, Гамберини, Гоби, Иско (65 - Де Гузман), Радованович, Кастро, Бриса, Инглезе (60 - Меджорини), Флоро Флорес (77 - Пелисиер)

Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли, Де Шилио, Куцка, Локатели, Бонавентура, Сусо (81 - Поли), Нианг (88 - Бака), Лападула (70 - Соса)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hQ5DXVZ8hJQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>