Леонардо заяви, че решението на Паоло Малдини да откаже ръководна роля в Милан от новото ръководство е правилно. „Някой като Паоло се нуждае от гаранции“, отсече бразилецът.

Легендата на „росонерите“ заяви публично, че все още няма вяра на новите китайски собственици и Леонардо опита да разтълкува думите му. „Сигурен съм, че Малдини ще приеме офертата рано или късно, просто „не“ няма да фигурира в речника му. Той също мечтае да се завърне в Милан, но може би е разочарован от начина им, липсата на яснота за бъдещето и ролята на клуба.

Ако подобна оферта дойде до мен, без да знам кой е собственик и кой ще ръководи клуба, отговорът му ще бъде като този на Паоло. Дали са ми звънели вече? Не, не, не. Не съм говорил с никой от Милан. Но работата е там, че Паоло ще каже „да“, когато има гаранция за новия проект.

Той просто иска да знае какво ще се случва, какъв ще бъде новият проект. Паоло е наясно, че няма опит с директорски постове, но неговата кариера ще му бъде от изключителна помощ. Той иска да работи в сферата на спортния мениджмънт, но човек като него се нуждае от гаранции“, каза още Леонардо.