Адриано Галиани заяви, че победата на Милан на Ювентус се дължи голяма степен на младите италиански футболисти в тима. 18-годишният Мануел Локатели вкара единственото попадение в срещата, а 17-годишният Джанлуиджи Донарума направи няколко невероятни спасявания.

„Отидох да поздравя Джидио след края на мача и не знаех, че той кърви и изцапа сакото ми. Не знам как ще прозвучи, но беше важно, че Джидио кърви. Изпитах страхотна наслада от тази победа. Говорих с президента и той също е мнгоо щастлив. Спечелихме 16 точки в последните 6 мача, това е нещо страхотно.

Невероятно е, защото едното момче е родено през 1998 година, а другото през 1999. Спасяването на Джидио в последната секунда ми напомни на това на Кристиан Абиати в Перуджа (когато Милан печели Скудетото). Кръвта ми замръзна, когато Сами Кедира отправи онзи удар, но Джидио спаси. Няма отбор в Европа, на който му пази 17-годишен, а 18-годишен е плеймейкър.

Това показва колко правилно работим с академията си. Алесио Романьоли дори изглежда възрастен, а той е само на 21. Мисля, че и присъствието на Габриел Палета е подценено, защото той е фунтаментален със своя опит и е пример за Романьоли. Алесио беше перфектен. Сигурен съм, че той ще бъде титуляр в националния отбор на Италия в следващите 10 години“, не скри емоциите си Галиани.

„Ювентус е много добър отбор, със сигурност има най-добрият състав от всички в Серия А, но ние сме само на 2 точки зад тях. Страхотно е, че победихме. А фактът, че те загубиха и от Интер тук говори, че градът започва да се съживява. В момента всичко върви по план, нямаме проблеми“, каза още Галиани.