Винченцо Монтела предупреди играчите си в Милан, че сезонът в Серия А започва сега. Вчера „росонерите“ постигнаха първа победа над Ювентус от 2012 година, а големият герой бе 18-годишният Мануел Локатели.

„Няма как да победиш Ювентус, без да страдаш по време на мача. Наистина ми хареса куража и увереността на отбора, но не бива да празнуваме. Трябва да надградим. Това е едва началото на сезона, а сега всички противници ще очакват големи неща. Ще ни гледат по друг начин и ще ни е п о-трудно.

Честно казано, това беше емоционален мач. След края видях как феновете ни празнуваха, а това събуди спомени от времето, когато играех и мечтаех да бъда в Милан. Искам да благодаря на Адриано Галиани за подкрепата към мен. Гледах повторенията на отменения гол на Миралем Пянич и още не мога да преценя. Мисля си, че беше в засада, но вече е минало“, каза Монтела.

Милан спечели 16 точки в последните 6 кръга, в които записа и 4 „суши мрежи“. Това беше прекрасен начин за Монтела да отбележи своят мач №200 в Серия А като треньор.

„Оптимист съм, ще работим още по-усърдно. Нападателите разбраха, че трябва да работят и в защита, така че в първите мачове имахме някои трудности. Опитът учи и треньорите, и играчите. Започнахме с един определен подход, но разбрах, че ни трябва серия от добри резултати, за да добием увереност“, добави треньорът на Милан.