Треньорът на Милан Винченцо Монтела заяви, че главната му задача за този сезон е да върне „росонерите“ в европейските клубни турнири. Утре Милан гостува на Дженоа в междинния кръг от Серия А, след като преди дни победи Ювентус с 1:0.

„Настроението в отбора е различно, но знаем, че ни предстои много тежък мач. Ако не се подготвим добре за него, ще имаме трудности. Победата над Юве ни донесе много ентусиазъм. Много съм доволен от организацията ни на играта в защита. Палета и Романьоли направиха страхотни неща. Допълват се много добре. Но се отбранявахме добре още от нападателите.

Ювентус е страхотен отбор. Не бих казал, че съм настроен анти-Юве, аз гледам оптимистично на нещата. Не искам да бъда негативен. Трябва да мислим за завръщането ни в Европа. Не бива да попадаме в капана на това да мислим за титлата.

Когато веднъж вечерях с Берлускони, той ми каза, че мечтае да видим 11 италианци в Милан. Аз също съм почитател на това и искам да виждам повече италианци в отбора“, каза още Монтела и добави, че Мануел Локатели може да започне титуляр и срещу Дженоа. „Той е по-свеж от останалите и не мисля, че е нужно да го сменяме“, завърши треньорът на Милан.