Дженоа приземи летящия в облаците Милан с победа 3:0 в междинния 10-и кръг на италианската Серия "А". Нинкович започна наказателната акция за генуезците в самото началот на двубоия, а автогол Юрай Куцка и попадение на Паволети в края сразиха "росонерите", които само преди три дни се радваха на успех над шампиона Ювентус на свой терен.

Възлов момент в мача на "Луиджи Ферарис" се оказа безумният червен картон на бранителя на Милан Габриел Палета в началото на второто полувреме. С човек по-малко тимът на Винценцо Монтела така и не успя да се върне в мача и в крайна сметка записа тежко поражение, първо от шест мача насам в първенството.


Треньорът на Милан Винченцо Монтела направи изненадващи промени в състава. Очакваше се в Генуа да излезе съставът, който надви шампиона Ювентус в миналия кръг. В защита на десния бек започна опорният халф Андреа Поли, вместо титуляра и втори капитан Игнацио Абате. Така лентата отиде при Матия Де Шилио. В предни позиции пък на дясното крило се появи Кейсуке Хонда на мястото на Сусо.

"Росонерите" започнаха лошо и още в 11-ата минута гуебха в резултата. Брилянтно центриране на Ринкон бе засечено с глава от Нинкович, който даде преднина на домакините. След ранния удар Милан тръгна в атака и овладя инициативата, но трудно успяваше да стигне до вратата на Дженоа.

Опасностите за Матиа Перин бяха хаотични центрирания и удари от дистанция. Романьоли и Бонавентура пробваха мерника си, но не успешно. В 41-ата минута Нианг опита от воле да изненада Перин и пак топката мина над вратата.

След почивката Милан продължи да атакува в търсене на изравнителен гол. В 51-ата минута Перин изби далечен изстрел на Бонавентура. След корнера топката попадна в Бака на метри от вратата, но вратарят на Дженоа се хвърли в краката му и спаси вратата си.

В 57-ата минута гостите си усложниха още повече двубоя. Безумна балтия на Палета близо до тъч линията срещу Ригони доведе до заслужен червен картон за защитника на Милан. С човек по-малко "росонерите" не се отказаха да атакуват, но рискуваха да бъдат довършени на контри с втори гол.

Това можеше да направи Ринкон в 67-ата минута, който стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата. Малко след това Куцка отправи поредния далечен удар към Перин, който отново бе на мястото си и улови топката.

В 75-ата Милан изпусна отличен шанс да изравни. Поли се измъкна от защитата на домакините в наказателното поле, но диагоналният му удар мина встрани от вратата.

В 80-ата минута Дженоа си опече двубоя с втори гол. Лазович центрира по земя отдясно и Куцка заби топката в собствената си врата. Само шест минути след това Милан рухна окончателно.

Резервата Паволети си открадна топката от защитата и простреля Донарума за 3:0. Секунди след това четвърти гол на Ригони бе отменен справедливо заради засада, но въпреки това Дженоа постигна гръмка победа над третия в класирането Милан.

Дженоа - Милан 3:0

1:0 Нинкович 11
2:0 Куцка 80-автогол
3:0 Паволети 86

Дженоа: Перин, Ицо, бурдисо, Муньос, Еденилсон, Ринкон, Велосо, Лаксалт, Ригони, Нинкович, Симеоне

Милан: Донарума, Поли, Палета, Романьоли, Де Шилио, Куцка, Локатели, Бонавентура, Хонда, Нианг, Бака

Червен картон: Палета (Милан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Nj_a1oEpneA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QiqtuCLpXm0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>