Милан постигна инфарктна победа с 2:1 над непретенциозния Кротоне в среща от 15-ия кръг на италианската Серия "А".

"Росонерите" имаха сериозни трудности срещу този противник, но въпреки това отборът осъществи пълен обрат.

След победата Милан е втори с актив от 32 точки и е на 4 точки от лидера Ювентус, докато Кротоне е на последното място с актив от 6 точки.

За гостите не игра българският национал Сашко Тонев, тъй като се възстановява от операция.

Фалкинели откри за гостите в 26-ата минута, но Пашалич изравни в 41-ата. В 53-ата минута Нианг изпусна дузпа за Милан, но Лападула бе точен за крайния успех в 86-ата минута. 



Срещата започна с добро начало за домакините и те наложиха преса над противника си през първите минути. Още в 5-ата Роси се намеси решително и попречи на Лападула да отправи удар към противниковата врата, след като последният вече бе елиминирал преди това негов съотборник.

Две минути преди това Сусо отправи хубав удар от 25 метра, който прелетя малко над напречната греда, а в 18-ата минута "росонерите" пропуснаха още един шанс, този път чрез Локатели. Неговият удар от 20 метра обаче не бе особено добър. 

В 26-ата минута гостите изненадаха неприятно именития си противник, след като Фалкинели откри. Рохден проби в наказателното поле и загуби равновесия след съприкосновение с играч на Милан, но докато падаше на земята видя намиращия се точно до него съотборник, който сам срещу вратаря успя да реализира.

Само две минути по-късно Де Шильо пропусна фантастичен шанс за изравнителен гол. Той се озова на прекрасна позиция за директна стрелка в наказателното поле, но по някакъв начин не успя да уцели вратата.

Домакините все пак изравниха чрез Пашалич в 41-ата минута и се върнаха в играта. След центриране от корнер топката попадна в хърватина, който се намираше в малкото наказателно поле, и той бе безкомпромисен.

Точно седем минути след почивката Крисетиг фаулира Лападула в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за Милан, макар че ситуацията бе спорна. Нианг застана зад топката, но стражът на гостите успя по фантастичен начин да спаси удара му с една ръка. 

Изпуснатата дузпа сериозно смути домакините и през следващите минути те не създадоха нито една атака, която да доведе до нещо опасно пред вратата на новака.

В 69-ата минута Кротоне почти си върна предимството, но в последния момент Романьоли успя да обезвреди Рохден точно преди шведът да отправи удар от идеална позиция. 

В 86-ата минута Лападула донесе успеха на гостите с прекрасен удар от точката на дузпата по земя. 

Милан - Кротоне 2:1
0:1 Фалкинели 26
1:1 Пашалич 41
2:1 Лападула 86

Милан: Доннарума, Палета, Абате, Де Шильо, Романьоли, Соса (73 - Адриано), Пашалич, Локатели, Лападула (89 - Kуцка) Нианг (80 - Хонда), Сусо

Кротоне: Кордас, Роси, Чечерини, Ферари, Крисетиг, Мартела, Капеци, Рохден, Стоян (70 - Паладино), Фалкинели, Трота

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KEx-_xcqSJ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5xL9gzBPryU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6PbkgN_u8vM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gfxFoJYsRIo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>