Милан се докопа до ценна точка при гостуването си на Торино след равенство 2:2 в шеметен мач. С бездушна игра през по-голямата част от първото полувреме на торинския "Олимпико" "росонерите" губеха с два гола на почивката, след като Белоти и Бенаси забиха по едно попадение.

След почивката обаче Милан излезе преобразен и по подобие на мача за купата (2:1) преди няколко дни в рамките на няколко минути вкара на два пъти чрез Бертолачи и Бака. Голям принос за частичния обрат имаше младата звезда на вратата Джиджо Донарума, който при 2:0 спаси дузпа на Адем Ляич.

Накрая "росонерите" трепереха за точката, след като Алесио Романьоли бе изгонен с втори жълт картон. Все пак резултатът остана непроменен, а Милан остава на петото място в Серия А и вече изостава сериозно от тройката, макар да е с мач по-малко от конкурентите.


Торино започна доста агресивно двубоя и по-интересните моменти в началото бяха пред вратата на Милан. Халфовата линия на Винченцо Монтела бе твърде рехава и това създаде много ядове на отбора му.

В 6-ата минута Белоти бе изведен чудесно зад "червено-черната" защита, но диагоналният му удар му бе спасен от Донарума. Постепенно "росонерите" изравниха играта и тъкмо, когато се задържаха повече в половината на съперника, бяха лошо изненадани.

В 21-ата минута черната котка за миланистите Андреа Белоти отново ги наказа, както преди няколко дни на "Сан Сиро". Голмайсторът на Торино бе оставен сам на ръба на засадата и отблизо засече в мрежата подаване на Ляич. Само 5 минути след това Милан бе на колене.

След голямо разбъркване пред вратата на Донарума Бенаси мушна топката във вратата за 2:0. Само за половин час игра положението за гостите можеше да стане кошмарно. Капитанът Абате спъна Барека в наказателното поле и рферът Пауло Талявенто отсъди дузпа.

Зад топката застана Адем Ляич, който шутира право в средата, но Джиджо Донарума предвиди посоката и спаси. Така 18-годишният страж на "росонерите" за втори път спаси дузпа срещу "биковете", след като в първия мач от първенството хвана удара от бялата точка на Андреа Белоти.

В 33-ата Милан най-накрая стигна до голово положение. Пробилият отдясно Абате намери Сусо в наказателното поле, който обаче стреля неточно покрай вратата. Малко след това дойде първата намеса на вратаря на Торо Джо Харт, който изби в корнер опасен далечен удар на Сусо.

Последва още един коварен изстрел на испанеца от фаул, но отново топката профуча покрай вратата. В 41-ата минута Мила направи най-хубавата си атака от началото на мача, която обаче завърши с удар право в ръцете на Харт и резултатът остана непроменен до почивката.

Второто полувреме отново започна ударно за Торино. При първата си сносна атака след почивката Белоти засече центриране с глава, но топката бе избита от Романьоли малко пред вратата. Гостите обаче успяха да овладеят средата на терена и така да натиснат съперника.

В 51-ата Романьоли бе изпуснат в наказателното поле и можеше да намали резултата, но волето му бе твърде слабо и в обсега на Харт. В 55-ата минута Милан се върна в мача.

След многоходова атака Бертолачи отблизо засече прострелно центриране, Харт на два пъти спаси добавки, но в крайна сметка топката бе преминала голлинията и Талявенто отчете гола благодарение на копютърната технология.

Последва силен устрем на "росонерите" с възлова роля на централния защитник Габриел Палета. В 60-ата минута опитният бранител бе много близо да отбележи с глава, но Харт изби топката в корнер.

При центрирането Палета бе задържан в наказателното поле и Талявенто отсъди втора дузпа в мача. Бака се нагърби с изпълнението и хладнокръвно опъна мрежата за 2:2. Торино все пак не се отказа да търси победата.

В 69-ата минута "росонерите" изтръпнаха след мощен удар на Ляич, облизал страничната греда. Малко след и воле на Белоти бе на косъм да порази вратата на Донарума. В последните минути Романьоли получи втори жълт картон и Милан трябваше да доиграе мач с човек по-малко на терена.

В крайна сметка резултатът се запази 2:2 и двата отбора поделиха точките в този интригуващ сблъсък на "Олимпико" в Торино.

Торино - Милан 2:2

1:0 Белоти 21
2:0 Бенаси 26
2:1 Бертолачи 55
2:2 Бака 60-дузпа

Торино: Харт, Дзапакоста, Росетини, Морети, Барека, Бенаси (81 - Басели), Владифиори (67 - Лукич), Оби (61 - Итурбе), Фалке, Ляич, Белоти

Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли, Калабрия (87 - Вангиони), Пашалич, Локатели, Бертолачи (74 - Куцка), Сусо, Бонавентура (84 - Нианг), Бака

Червен картон: Романьоли 89

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IetDZgUBNl4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>