Наполи удари Милан 2:1 насред "Сан Сиро" и сериозно попари мераците на "росонерите" за класиране в Шампионската лига. Неаполитанците шокираха съперника с два ранни гола на Инсине и Мертенс. "Росонерите" се върнаха в мача с попадение на Куцка, но след това устремът им не успя донесе поне точка.

С успеха Наполи излезе на второ място с равни точки с Рома, но има мач повече от римляните и два от лидера Ювентус. Милан остава на петото място, вече доста далеч от Шампионската лига и само на точка от Интер, който в този кръг гостува на опашкаря Палермо и може да задмине градския съперник.


Головете на "Сан Сиро" паднаха като гръм от ясно небе още в началото на мача. В 6-ата минута Наполи направи впечатляваща контра и Мертенс пусна бриялнтен пас за Инсине, който с диагонален удар простреля Донарума в далечния ъгъл - 0:1.

"Росонерите" още не се бяха отърсили от шока, когато гостите нанесоха втори съкрушителен удар по съперника. Отново Мертенс даде супер извеждащ пас този път на Кайехон, който от малък ъгъл прекара топката между краката на Донарума за 0:2.

Милан беше в нокдаун и в следващите минути не успяваше да създаде една сносна атака, за да застраши вратата на неаполитанците. Наполи пък владееше изцяло контрола върху мача с голямо самочувствие и спокойствие.

В 29-ата минута Милан отиваше на разгром, след като Мертенс излезе сам срещу вратаря, но стреля право в Донарума. Опасностите пред вратата на Наполи бяха набези на капитана на Милан Абате, но и при двете положения десният бек на "росонерите" се провали в последния пас.

Едва след половин час игра Милан заигра по-агресивно в атака. В 35-ата минута домакините създадоха най-чистата си ситуация за гол от началото на мача. Бонавентура центрира отляво в наказателното поле, където Густаво Гомес засече топката с глава, но я прати встрани от вратата.

В крайнa сметка хладнокръвието на Наполи обаче им изяде главата. След груба грешка в изнасянето на топката, Куцка се озова сам срещу вратаря и пусна топката покрай Рейна, за да върне Милан в играта - 1:2. В добавеното време на първото полувреме при доста спорна ситуация "росонерите" получиха пряк свободен удар пред наказателното поле за фаул срещу Бака, но Сусо стреля над вратата.

Второто полувреме започна ударно за Милан, който излезе преобразен на терена след почивката. Още в първата си атака домакините бяха близо до изравнителния гол, след като Пашалич засече центриране, но нацели гредата.

Секунди по-късно Албиол с решителен шпагат предотврати голов удар на Бака, а след това Рейна спаси далечен шут на Соса. Контрите на Наполи обаче също бяха доста опасни. В 52-ата минута Инсине изпълни отличен пряк свободен удар, но топката облиза горната греда.

Малко след това отново той опита да прехвърли почти от центъра излезлия напред Донарума, но за късмет на вратаря топката кацна върху мрежата. В 70-ата минута Мертенс можеше да убие интригата в мача, след като отново излезе сам срещу вратаря, но Донарума с блестяща намеса опази вратата на Милан.

В последния четвърт час от мача Наполи успя да убие натиска на "росонерите" и удържа преднината си, за да се поздрави със заслужен успех на "Сан Сиро".

Милан - Наполи 1:2

0:1 Инсине 6
0:2 Кайехон 9
1:2 Куцка 37

Милан: Донарума, Абате, Палета, Гомес, Калабрия, Куцка, Соса (74 - Бертолачи), Пашалич (86 - Нианг), Сусо, Бонавентура, Бака (74 - Лападула)

Наполи: Рейна, Хисай, Тонели, Албиол, Стринич, Жоржиньо (61 - Диавара), Алан (86 - Рог), Хамшик (74 - Зиелински), Кайехон, Инсине, Мертенс

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2bYl970TvHI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>