Жерард Деулофеу заяви, че Милан е най-големият клуб в Италия и се надява да дебютира още срещу Ювентус за Купата в сряда. Испанското крило вече е играч на „росонерите“, след като беше привлечен под наем от Евертън.

„За мен няма значение дали ще играя като ляво или дясно крило, важното е да бъда на терена. Милан е най-големият италиански клуб. Щастлив съм да бъда тук и се надявам да остана още дълго време. Това е велик клуб. Надявам се да играя срещу Ювентус в сряда. Щастлив съм от тренировката с новите си съотборници.

Всички знаят колко голям клуб е Милан, спечелил е 7 пъти Шампионската лига и винаги е имал много силни играчи. Очаквам тук футболът да е много тактически. Често си говоря с Евер Банега, Кристиан Тейо и Патрик и те ми казват, че защитниците тук са много добри.

Познавам Винченцо Монтела като голям нападател. Сега се справя добре и като треньор и се вижда, че дава път на младите. Дойдох в Милан, защото искам да играя. Надявам се да се възползвам от тази чудесна възможност. Ще тренирам усърдно и ще давам всичко от себе си всеки ден“, каза Деулофеу, който ще носи №7.