Милан се добра до драматична победа при гостуването си на Болоня в отложен мач от 18-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" спечелиха геройски с 1:0 на "Ренато Дал'Ара", след като в последния половин час с играха с девет души на терена.

Мачът за тима на Винченцо Монтела се разви кошмарно. Малко преди почивката централният защитник Габриел Палета бе изгонен с два жълти картона, а само минути преди това другият бранител Алесио Романьоли бе сменен принудително заради контузия. В средата на второто полувреме Юрай Куцка също видя червения картон и остави Милан с девет души.

Вместо Болоня да се възползва от предимството си, в самия край на мача "росонерите" издебнаха съперника на контраатака и се добраха до победен гол на Пашалич. Така Милан прекъсна серията си от три поредни загуби и спечели за първи път от четири мача насам.


Още в 5-ата минута Милам можеше да открие резултата, но в рамките на секунди на два пъти изпусна чудесни положения. Първо Деулофеу се измъкна на десния фланг от защитата на домакините и стреля по диагонала, но вратарят Коста спаси.

При добавката Пашалич от няколко метра не успя да намери целта и прати топката над напречната греда. Болоня рядко стигаше до вратата на "росонерите", но 21-та минута при първата по-сериозна атака Крейчи се измъкна сам срещу Донарума, който със самоотвержен плонж изби топката от краката му в корнер.

Постепенно домакините изнесоха играта в по-предни позиции. В 30-ата минута Донарума се намеси лошо при центриране отдясно и Джемайли се размина с гол на сантиметри от вратата. Малко след това гостите получиха тежък удар - Алесио Романьоли се контузи и бе принудително заменен от Кристиан Сапата.

В 38-та минута задачата за Милан доста по-сложна, след като централният защитник Габриел Палета бе изгонен с втори жълт картон.

След почивката въпреки че Милан бе с човек по-малко, "росонерите" владееха повече топката, но така и не успяваха да чисти голови положения. В 59-ата минута ситуацията за тима Монтела стана кошмарна, след като и Юрай Куцка бе изгонен с втори жълт картон.

Болоня очаквано натисна и в 65-ата минута Донарума с геройска намеса спаси фронтален удар на Крейчи от няколко метра. Милан се държеше храбро и дори можеше да шокира домакините, но Сусо директно от корнер завъртя топката в напречната греда.

В 86-ата минута Симоне Верди бе близо до това да срази "росонерите", но ударът му от фаул профуча малко над вратата. В 89-ата минута Милан шокиращо се добра до победата. Деулофеу проби по десния фланг и изведе на празна врата Пашалич, който заби топката в мрежата - 0:1. Докрая гостите удържаха преднината си и си тръгнаха с трите точки.

Болоня - Милан 0:1

0:1 Пашалич 89

Болоня: Коста, Крафт, Гасталдело (63 - Петкович), Майета, Мбайе (77 - Торосидис), Джемайли, Пулгар (80 - Пулгар), Наги, Верди, Крейчи, Дестро

Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли (31 - Сапата), Куцка, Локатели (46 - Гомес), Пашалич, Сусо, Деулофеу, Бака (62 - Поли)

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/9wGDibnSraY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>