Милан измъкна равенство 1:1 от Лацио в Рим в директния сблъсък за местата Европа. "Росонерите" се добраха до точката на "Олимпико" пет минути преди края с гол на Сусо. Преди това в продължението на първото полувреме Лукас Билиа даде преднина на римските "орли" с гол от дузпа.

Лацио имаше доста повече възможности за гол, но вратарят на Милан Джиджо Донарума направи редица отлични спасявания, за да остави своя отбор в играта до самия край. В крайна сметка двата отбора поделиха точките и запазват позициите си - Лацио остава на шесто място, а Милан на седмо.


Осакатеният заради контузии и наказания Милан изглеждаше доста необичайно в Рим. Покрай наложителните промени треньорът Винченцо Монтела изненадващо остави Карлос Бака на резеревната скамейка. Вместо колумбиеца в ролята на фалшива деветка действаше Жерар Деулофеу, а на фланга започна Лукас Окампос.

Считаният за фаворит в мача Лацио бе по-агресивният отбор от самото начало на мача и създаде доста проблеми за миланската защита. Още във 2-ата минута Балде Кейта проби отляво на фланга и стреля по диагонала, но вратарят на "росонерите" Донарума спаси.

Милан се опитваше да изнесе играта в половината на съперника, но опасностите продължиха да са пред неговата врата. В 12-ата минута Донарума изби мощен далечен удар на Лукас Билиа. В 26-ата минута грешка в защитата на Милан изведе Имобиле сам срещу вратаря, но нападателят стреля покрай вратата.

Малко по-късно след центриране от корнер отново Имобиле се размина с гола на метри от вратата. Едва след половин час игра Милан създаде първата си голово положение. Лукас Окампос получи добра топка отляво в наказателното поле и шутира по земя по диагонала, но вратарят Стракоша се прояви със стабилна намеса.

Резултатът отиваше на 0:0 на почивката, когато в продължението Донарума събори Имобиле в наказателното поле и съдията Антонио Дамата отсъди дузпа. Лукас Билиа хладнокръвно реализира от бялата точка и даде преднина на Лацио, секунди преди двата отбора да се приберат в съблекалнята.

След почивката Милан привидно владееше повече топката, но опасностите отново бяха пред Донарума. В 54-ата Фелипе Андерсон бе близо до гола, но ударът му профуча на сантиметри покрай дясната греда.

След това Балде Кейта отново се пробва отляво с изстрел по диагонала, но не намери целта. Монтела пусна в игра Лападула, за да усили атаката. В 68-ата минута "росонерите" имаха претенции за дузпа, след като Абате бе съборен в наказателното поле, реферът Дамато обаче остави играта да продължи.

В 75-ата минута вратарят на Лацио Стракоша направи две поредни спасявания. Първо изби опасен пряк свободен удар на Хосе Соса, а след това парира отблизо шут на Лападула. Контрите на римляните бяха изключително опасни и Фелипе Андерсон за малко да довърши съперника, но диагоналният му удар намери външната страна на мрежата.

В 83-ата минута нова грешка на "червено-черната" защита изведе Имобиле сам срещу Донарума, който за пореден пър с топ спасяване опази вратата на Милан. В крайна сметка Лацио си изпати за многото пропуски.

В 85-ата минута Сусо нахлу в наказателното поле и с техничен удар в дaлечния ъгъл опъна мрежата. Накрая Милан натисна в търсене на пълния обрат, но хаотичните центрирания не сполучиха и резултатът остана 1:1

Лацио - Милан 1:1

1:0 Билиа 45+1 - дузпа
1:1 Сусо 85

Лацио: Стракоша, Баста, Де Фрай, Хьоед, Раду (87 - Патрик), Пароло, Билиа, Милинкови-Савич, Андерсон (87 - Ломбарди), Кейта (65 - Лулич), Имобиле

Милан: Донарума, Абате, Гомес, Сапата, Вангиони, Пашалич, Локатели (52 - Соса), Поли (77 - М. Фернандес), Сусо, Окампос (63 - Лападула), Деулофеу