Милан постигна важна победа 2:1 над Фиорентина на "Сан Сиро" и запази надежди за класиране в Европа. "Росонерите" направиха добро първо полувреме, в което голове на Куцка и Деулофеу осигруха преднината на отбора. Между тях за "виолетовите" се разписа Никола Калинич, макар и след съдийска грешка.

През втората част Фиорентина доминираше, но така и не успя да отбележи изравнителен гол. С успеха Милан се нарежда на седмо място, като изостава на 4 точки от двете места за участие в Лига Европа.

Двубоят започна равностойно, като двата отбора се стремяха да наложат превес в средата на терена. Първата възможност за гол се удаде пред Фиорентина, след като Борха Валеро затрудни с коварен далечен удар Донарума.

В 17-ата минута Милан реално с първия си удар към вратата откри резултата. Хосе Соса центрира от фаул в наказателното поле, където Юрай Куцка с глава заби топката в мрежата за 1:0.

"Виолетовите" обаче реагираха бързо и само четири минути по-късно изравниха. Федерико Киеза с ниско центриране намери Никола Калинич, който от няколко метра мушна топката под плонжа на Донарума. При повторенията обаче се видя, че Киеза бе в засада, останала незабелязана от страничния рефер.

В следващите минути Милан пое инициативата и пренесе играта в половината на съперника. В 31-ата минута "росонерите" се възползваха от грешка на Борха Валеро в средата на терена и Жерар Деулофеу с брилянтен фалцов удар намери долния ляв ъгъл на Татарушану - 2:1.

В 42-ата минута Гонсало Родригес надскочи "червено-черната" защита, но ударът му с глава мина покрай вратата. При следващата атака "виолетовите" извадиха голям късмет, след като Пашалич с удар от границата на наказателното поле тресна лявата греда на Татарушану, който ключово докосна топката при плонжа си.

След почивката Фиорентина заигра доста по-добре и очевидно нямаше намерение да се предава. Набезите на Федерико Киеза по фланга изтормозиха миланската защита. И Весино пробва мерника си от дистанция, но Донарума се справи.

В 50-ата минута нова съдийска грешка беляза двубоя. Калинич можеше да се измъкне сам срещу вратаря, но последният в отбрана Густаво Гомес го събори малко пред наказателното поле и получи само жълт картон.

В 56-ата минута Карлос Санчес направи фрапантен пропуск, след като от границата на малкия пеналт стреля от воле високо над вратата. В последния половинч час Милан изненадващо се прибра изцяло в своята половина, за да брани преднината си, а треньорът Винченцо Монтела пусна в игра трети централен защитник в лицето на Кристиан Сапата.

В 85-ата минута Милан издебна съперника и Абате бе изведен сам срещу Татарушану, който спаси удара на капитана на "росонерите". Фиорентина до последно се мъчеше да изравни, но в крайна сметка бетонът на Милан се оказа непробиваем до края на двубоя и "росонерите" спечелиха трите точки.

Милан - Фиорентина 2:1

1:0 Куцка 17
1:1 Калинич 21
2:1 Деулофеу 31

Милан: Донарума, Абате, Палета, Гомес, Вангиони, Куцка (73 - Сапата), Соса (86 - Поли), Пашалич, Сусо, Деулофеу (73 - Бертолачи), Бака

Фиорентина: Татарушану, Санчес, Родригес, Астори, Киеза (71 - Киеза), Валеро, Весино, Салседо, Иличич (81 - Иличич), Кристофоро (71 - Тейо), Калинич

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/EvBbIqjWW_w?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>