Агентът на Жерард Деулофеу не изключи възможността испанецът да остане в Милан и след края на сезона. Крилото играе на „Сан Сиро“ под наем от Евертън и вече е един от основните играчи на тима.

„Сигурен съм в качествата на Жерард, той е страхотен футболист, но честно казано, не очаквах толкова бързо да се представя на това ниво в Милан“, заяви Хинес Карвахал пред „Калчомеркато“.

„Доста време се преточиха преговорите за привличането му, но сега всички са доволни. Не е лесно да покажеш качествата си толкова бързо, но ние знаехме, че Винченцо Монтела наистина се интересува от него, така че решението беше правилно. Жерард почувства тази увереност веднага, а това е фундаментално за всеки футболист.

„Не мога да кажа какво ще стане след края на сезона, защото в момента Барселона мисли върху други неща. Те трябва да си стъпят на краката в Ла Лига и в Шампионската лига. Досега никой от Барса не е говорил с нас. Ясно е, че бъдещето на Жерард ще се развие по тяхната дума, защото те имат опция да си го върнат.

Мисля, че Деулофеу е щастлив в Милан, така че не отхвърлям възможността да остане тук и с постоянен договор. Често си говорим и знам, че е много щастлив и е почти изненадан колко бързо се установи в Милан. Отборът го прие добре, той харесва града и всичко в Милан. Приятелката му си е в Барселона, защото е бременна и не може да пътува в момента. Така че тяхната дъщеричка ще се роди в Барселона“, каза още агентът на Деулофеу.