Милан удари с 1:0 Дженоа на "Сан Сиро" и направи важна крачка към евротурнирите.

"Росонерите" вече са с 53 точки, само на две от Интер и петото място, даващо квота за Лига Европа и на седем зад Наполи и третата позиция, която носи квота за Шампионската лига.

Единственото попадение в мача заби Мати Фернадес в 34-ата минута, като това беше първо попадение за чилиеца за "росонелите".

С тази победа Милан поне малко успя да се реваншира пред феновете си за загубата с 1:2 в дербито с Ювентус в предишния кръг. Дженоа пък записа поредна загуба в това първенство.

„Грифоните“ са в слаба форма напоследък, след като спечелиха само един от последните си 14 мача. 

Интересното бе, че Милан излезе в титулярния си състав с трима бивши играчи на Дженоа - Андреа Бертолачи, Юрай Кучка и Жерард Деулофеу.


Срещата на Сан Сиро започна с атаки и към двете врати, като гостите първи стигнаха до чисто голово положение, което обаче бе пропуснато от Абел Таарабт. Негов удар бе спасен от Донарума.

Отговорът на домакините бе шут на Лукас Окампос. Милан взе инициативата и стигна до нов шанс пропуснат от Деулофеу.

В 22-ата минута пък Мати Фернандес пропусна от пряк свободен удар. Последва натиск на домакините, но играчите на Дженоа много правилно затваряха празните пространства и не даваха много шансове на росонерите.

В 34-ата минута обаче Джанлука Лападула изведе страхотно Мати Фернандес отдясно, който технично вкара за 1:0.

До края на полувремето играта се водеше в средата на терена, но малко преди почивката Дженоа можеше да изравни, но с пропуск се отчете Нтчам.

През второто полувреме темпото на игра сериозно падна, кадо действията се развиваха основно в средата на терена.

Играчите на Милан контролираха играта и залагаха на многоходови разигравания. Домакините стигнаха до две положения, но те бяха пропуснати от Матиас Фернандес и Окампос.

До края не се случи нищо интересно и Милан заслужено си взе победата и трите точки.