Треньорът на Милан Винченцо Монтела поздрави играчите си за победата с 1:0 над Дженоа. Специалистът изтъкна специално търпението на тима си, с което “росонерите” се доближиха само на две точки до Интер. 

“Мисля, че изиграхме един добър мач, разбрахме, че трябва да бъдем търпеливи, защото нямахме много пространства за игра. Въпреки това създадохме 3-4 положения през първото полувреме, в които можеше да се справим и по-добре. През втората част Дженоа не направи практически нищо, докато ние контролирахме нещата. 

Всички сме наясно, че няма леки мачове и трябва да продължим да се трудим усърдно, за да постигнем целта си. Трябва да играем в Европа през следващия сезон. Предстои ни гостуване на Пескара, което ще е сложно. 

Мати Фернандес е много добро момче. Справя се добре в тренировките, но разбира се, за мен е по-хубаво да го виждам как бележи голове в мачовете”, каза Монтела.

Треньорът на Милан коментира и сделката за закупуване на клуба. “Моята работа е да подготвя отбора и да бъдем концентрирани върху изявите си. Същото е и за момчетата, дори за тях още повече. Засега се представяме на ниво, не мислим за нещата, около клуба, не бива да допускаме на тези неща да ни попречат”, добави Монтела.