Винченцо Монтела е наясно, че Университатя Крайова е опасен противник и Милан трябва да внимава преди мача от Лига Европа тази вечер. Наставникът добави, че иска да види агресия в играта на тима си. 

“Може да звучи банално, но истината е, че се нуждаем от нашите фенове. Миналата година те бяха постоянно с нас, разбираха нашите трудности. В последните няколко сезона показаха търпение и зрялост. Сега ние трябва да им се отблагодарим с ентусиазъм в представянето ни. 

Но този ентусиазъм може да бъде опасен, ако тръгне в друга посока. Похарчихме много на трансферния пазар, защото трябваше да се реваншираме за тоталната липса на активност. Но не избързвахме и няма да го правим. Ще ставаме отбор седмица след седмица. 

Крайова е по-напред от нас в подготовката, така че трябва да бъдем агресивни и много концентрирани. Те са много умни в тактическо отношение и могат да сменят системата си на игра и в двете фази. Знам всичко за Крайова, а играчи като Балута могат да ни наранят. 

Тези ранни мачове в квалификациите са опасни, така че не трябва да се отпускаме. Бюджетът няма да играе на терена, така че трябва да покажем на какво сме способни. Мачът ще е опасен за нас, ако не излезем с правилния подход. Няма да приема различно ниво на мотивация”, заяви Монтела преди двубоя. 

Милан привлече 10 нови играчи, но Леонардо Бонучи и Лукас Билия няма да играят. Карлос Бака и Габриел Палета пък бяха поставени в трансферната листа. Очаква се атаката да бъде водена от Патрик Кутроне. 

“Патрик израсна много и наистина иска много да се наложи. Напомня ми на мен, когато бях на неговата възраст. Може би все пак той е по-гладен за голове, отколкото бях аз. Привлякохме някои доста добри футболисти и ще направим микс от опит и младост. 

Франк Кеси направи страхотно впечатление. Ние платихме доста за него, но той беше една от първите ни покупки, така че очакваме много от него. Нианг бе загубил пътя си, но се завърна от Уотфорд много по-опитен и зрял. Сега целта ни е да извлечем максимума от него”, завърши Монтела.