Университатя Крайова - Милан, първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Мунисипал", съдия Халис Йозкая (Турция), тази вечер от 21:00 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Милан

Вратари: Дж. Донарума, Ант. Донарума, Сторари
Защитници: Абате, Антонели, Калабрия, Конти, Гомес, Мусакио, Сапата, Родригес
Халфове: Бонавентура, Кеси, Локатели, Маури, Монтоливо
Нападатели: Кутроне, Андре Силва, Нианг, Борини

Контузени: Романьоли
Наказани: няма
Извън групата: Бонучи, Палета, Билия, Чалханоглу, Сусо

Прогнозата на Gol.bg

Закъсалият в последните години италиански гранд Милан се завръща в евротурнирите след три сезона отсъствие. "Росонерите" тръгват с голямата кошница в квалификациите на Лига Европа, след като китайските собственици похарчиха близо 200 милиона евро за нови попълнения това лято.

Първият съперник е румънският Университатя Крайова, завършил на четвърто място в първенството през миналия сезон.

Милан замина за Румъния с голяма част от новата селекция, но без звездното си попълнение Леонардо Бонучи. Бившият защитник на Ювентус е без картотека, тъй като трансферът му не е изплатен.

По същата причина от състава отсъства и дошлият от Лацио халф Лукас Билия. Хакан Чалханоглу и най-добрият играч от миналия сезон Сусо не са в нужната кондиция и също не попаднаха в групата.

Алесио Романьоли има травма в менискуса и по последни информации от италианските медии може да се наложи операция, която ще извади защитника игра за месец.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Working hard ahead of our <a href="https://twitter.com/hashtag/UEL?src=hash">#UEL</a> match against CSU Craiova! <a href="https://t.co/hwScQXeSSI">pic.twitter.com/hwScQXeSSI</a></p>&mdash; AC Milan (@acmilan) <a href="https://twitter.com/acmilan/status/889916857196662789">25 юли 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Поради ранния старт на сезона Милан изигра само три контроли, в които записа две победи и една загуба. Поражението дойде от Борусия Дортмунд с 1:3, но след това дойде солиден реванш с впечатляващ успех 4:0 над Байерн Мюнхен. Още в първата си проверка пък "росонерите" също сложиха четворка на непретенциозния Лугано от Швейцария.

В подготовката най-много минути и по-сериозно впечатление направиха защитниците Матео Мусакио и Рикардо Родригес, както и машината в средата на терена Франк Кеси. Очаква се тримата да започнат титуляри тази вечер.

В предни позиции дилемата пред Винченцо Монтела е кой да играе на върха на атаката - юношата Патрик Кутроне (вкарал 2 гола на Байерн) или новият нападател Андре Силва, който игра на Купата на конфедерациите и е по-назад с подготовката. Другите два от нападателното трио ще са Мбайе Нианг и Фабио Борини.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="bg"><p lang="it" dir="ltr"> Milano Craiova<a href="https://twitter.com/hashtag/weareacmilan?src=hash">#weareacmilan</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/uel?src=hash">#uel</a> <a href="https://t.co/3rfBrVS68X">pic.twitter.com/3rfBrVS68X</a></p>&mdash; AC Milan (@acmilan) <a href="https://twitter.com/acmilan/status/890429957196873730">27 юли 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

За Университатя това е първо участие в Европа след изваждането на клуба от професионалния футбол през 2011 г. В Крайова има сериозна българска следа през последните години.

От доста време в отбора играят трима нашенци - Христо Златински, Радослав Димитров и Апостол Попов. Към тях прибавяме стария познайник от Лудогорец Александър Барт. Иначе като най-голяма заплаха се счита новият капитан на тима - нападателят Алекс Балуца.

Сериозен коз за румънците е, че треньорът на отбора е италианец - Девис Мангиа, който в миналото е водил Палермо, Бари и Асколи, както и младежкия национален отбор на Италия. Университатя започна прилично новия сезон - с победа и равенство в първите два кръга, и даде заявка, че отново ще се движи в челните места.

Всички букмейкърски къщи определят Милан като абсолютен фаворит в сблъсъка. Ставките за победа още в първия двубой са много ниски. Трудно обаче е да се очаква някакъв грандиозен старт, предвид кратката подготовка и сериозните промени в състава.

А и румънците със сигурност ще дадат отпор поне пред своя публика. Една минимална победа с чиста мрежа би бил доволен старт за новата команда на Енцо Монтела.

Резултат: 0:1

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UOPAtWr9-WY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>