ЦСКА-София набра мощ в Първа лига с нова гръмка победа. След 6:2 над Ботев в Коматево преди седмица, сега на "Армията" "червените" удариха с 4:1 пловдивския Локомотив. Командата на Стамен Белчев си опече мача още преди почивката с две попадения на Тиаго Родригес и Кристиян Малинов.

През второто време голмайсторът на тима Фернандо Каранга и Станилав Манолев окончателно довършиха гостите от "Лаута" с още да гола. "Армейците" доминираха през по-голямата част от двубоя и нито за момент не поставиха успеха си под съмнение. Манолев изигра поредния си силен мач като дясно крило и освен попадението си, направи и две асистенции.

С победата ЦСКА-София събра седем точки се изкачи в челото, като дели второто място с Лудогорец и Верея. Това пък бе първата загуба за Локото този сезон и тимът на Войн Войнов остава на пето място в класирането.


Фаворитът ЦСКА-София наложи силен домакински натиск още от самото начало на мача. Гостите се огънаха рано-рано на високата преса, която треньорът "червените" Стамен Белчев бе дал като наставления.

В първите минути обаче фланговите пробиви и центрирания на "армейците" не вървяха. На два-три път се създаде напрежение пред пловдивската врата, но реално за вратарят Пиргов нямаше работа.

Локото не издържа много на агресията на ЦСКА-София. В 13-ата минута Манолев проби отдясно и центрира от в наказателното поле, където след рикошет Тиаго получи топката около дузпата с брилянтен прехвърлящ удар прати неспасяемо топката в мрежата за 1:0.

Пловдивчани много трудно изнасяха топката, но в 18-ата минута все пак показаха зъби. Пауло Серджо стреля от границата на пеналта, но след рикошет топката мина покрай вратата на Черниаускас.

"Армейците" никак не се стреснаха и малко след това последва нова офанзива към противниковата врата. В 27-ата минута силна контра на "червените" завърши с центриране отдясно на Меркадо за Манолев, който свали топката на крака на Кристиян Малинов и халфът без напрежение я закова под гредата.

След второто полувреме ЦСКА-София доста намали темпото и това позволи на Локото да изнесе играта в половината на "червените". Тогава и дойдоха двете най-добри ситуации за гостите. в 30-ата минута Димов Бакалов стреля отдясно по диагонала с коварен фалцов удар, но топката прелетя на сантиметри покрай далечната греда.

Малко след това пловдивчани пак се разминаха с гола. "Армейската" защита увисна при центриране на Пламен Николов, но Димо Бакалов стреля встрани от вратата. В края полувремето Локото имаше претенции за дузпа, след като защитникът на ЦСКА-София Дюлгеров блъсна Бакалов в наказателното поле, но реферът Никола Попов даде жълт картон за нападателя на гостите заради реплики.

След почивката ЦСКА-София привидно даде инициативата на съперника, очевидно с идеята да дебне за трети гол и да убие инитригата в мача. Стратегията на Стамен Белчев се оказа сполучлива и "червените" успяха до класическа преднина. "Червените" направиха мълниеносна контра, при която Тиаго изведе Каранга сам срещу вратаря и бразилският голаджия елегантно прехвърли Пиргов за 3:0.

Все пак Локомотив не се предаде и върна един гол. В 74-ата минута Левият бранител Бедиме центрира чудесно отляво за оставения без пазач Димо Бакалов, който с глава простреля Черниаускас. Импулсът в играта на гостите обаче много скоро се изпари.

В 78-ата минута Меркадо проби отляво и центрира остро по земя на метри пред вратата, където Станислав Манолев хладнокръвно вкара първия си гол за сезона с червената фланелка. До края ЦСКА-София доигра спокойно мача и се поздрави с втора поредна внушителна победа в първенството.

ЦСКА-София - Локомотив Пловдив 4:1

1:0 Тиаго Родригес 13
2:0 Малинов 27
3:0 Каранга 61
3:1 Бакалов 74
4:1 Манолев 81

ЦСКА-София: Черниаускас, Дюлгеров, Чорбаджийски (85 - Гълъбов), Бодуров, Недялков, Пинто, Тиаго, Манолев, Малинов, Меркадо (81 - Десподов), Каранга (71 - Кубемба)

Локомотив Пловдив: Пиргов, Крумов (75 Пашов), Николов, Марков, Бедиме, Траянов (66 Велковски), Серджио (57 - Мартинович), Умарбаев, Кики, Марчев, Бакалов

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Никола Попов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=dd80eb65b5" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>