Италианският национал Леонардо Бонучи даде интервю пред Gazzetta dello Sport, в което коментира изненадващия си трансфер от хегемона на Апенините Ювентус в Милан.

Той премина при "росонерите" срещу 40 милиона евро, което е доста ниска сума на фона на днешните сделки. Причината за това обаче беше скандал с треньора на "бианконерите" Макс Алегри.

"Ювентус е минало и сега се занимавам само с Милан", бяха първите думи на Бонучи. "Благодаря за това, което ми дадоха, при тях станах един от най-добрите защитници в света. Но когато се вземат решения, трябва да се носят отговорност и последствия. Ако реакциите на тифозите на Юве в социалните мрежи ми влияеха, щях да напусна още през 2011 г. и сега нямаше да съм на "Сан Сиро". Обиждат ме, защото смених отбора, но всеки е свободен да говори каквото си поиска и не се чувствам накърнен", добави Бонучи.

Той коментира и Алегри и призна, че двамата са имали доста пререкания в хода на изминалия сезон. "Всичко започна от Порто (б.р. Бонучи беше оставен извън групата за мача). Имаше още няколко инцидента, които може би не бяха по-груби. Един ден Алегри може да стане селекционер на Италия, но няма проблем. Ние сме професионалисти. Надявам се да направя с Милан, това което Андреа Пирло стори с Юве, но в обратния път", каза още бранителят, визирайки четирите поредни титли на Маестрото, след като смени "росонерите" с торинци.

Попитан на въпрос дали се чува с някого от бившите си съотборници, Бонучи отговори: "Разбира се. Вчера честитих рождения ден на Джорджо Киелини. С доста от тях ще се виждаме и в националния отбор", завърши Бонучи.