С жесток побой Лацио свали на земята амбициозния Милан в дербито на кръга от Серия "А". Римските "орли" триумфираха на "Олимпико" с 4:1, като в герой за столичани се превърна нападателят Чиро Имобиле забил хеттрик.

Командата на Симоне Индзаги изигра брилянтно тактически мача, а неговите футболисти използваха всяко колебание на противниковата защита. Милан игра безобразно слабо във втората третина на мача, когато допусна четири безответни гола.

След като тимът на Винченцо Монтела излезе от апатичната си и безидейна игра, Монтоливо успя да върне един гол, който обаче с нищо не промени хода на двубоя.

С успеха Лацио се нареди на трето място със 7 точки, на две от безгрешните лидери до момента Ювентус и Интер - с по 9. Милан, който до момента нямаше имаше само победи в първенството и квалификациите на Лига Европа, допусна първо поражение и остава на шеста позиция с шест точки в класирането на Серия "А".


Милан привидно започна мача по-добре, с повече владеене на топката в половината на съперника. Домакините обаче бяха добре подредени и не допуснаха сериозна голова опасност. По-сериозните набези на "росонерите" завършиха далечни удари.

Първо в 9-ата минута Франк Кеси проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Стракоша сигурно спаси. Малко след това от още по-голяма дистанция се пробва и Фабио Борини, който също не успя да затрудни вратаря на "орлите". С това се изчерпаха по-силните моменти за Милан, който след четвърт час сдаде инициативата на съперника.

Още в 17-ата минута лацианите се разминаха с гол, след като при центриране от корнер Донарума се размина с топката пред голлинията, където Бастош нескопосано я извади от вратата. Милан на пръв поглед стоеше добре в защита, но в края на полувремето се отпусна фатално.

В 37-ата минута Луис Алберто нахлу отляво в наказателното поле и бе съборен от Кеси и реферът Роки отсъди дузпа. Секунди по-късно Чиро Имобиле безпощадно заби топката в десния ъгъл на Донарума - 1:0.

Докато Милан се освести, "орлите" нанесоха своя втори удар, при това с гол-шедьовър. В 42-ата минута Чиро Имобиле с брилянтно воле по диагонала простреля Донарума за втори път, за да удвои преднината на своя отбор на почивката.

С началото на втората част се очакваше Милан все пак да надигне глава и да се опита да се върне в мача. Вместо това обаче Лацио в рамките на две минути като ураган отвя съперника с още две попадения.

В 48-ата минута Пароло пусна пас по конец в наказателното поле между двама защитници в червено-черно за Имобиле, който хладнокръвно прати топката в мрежата и оформи своя хеттрик.

Само две минути Лацио направи поредна силна контра, при която Имобиле изведе сам срещу Донарума съотборника си Луис Алберто, който пусна топката над плонжиралия вратар и направи резултата 4:0.

Треньорът на Милан Винченцо Монтела реагира със смени и пусна в игра Чалханоглу и Калинич. В тези минути "росонерите" излязоха от шока и дори успяха да върнат един гол.

В 56-ата минута Чалханоглу опита далечен удар, но топката попадна в Монтоливо, който избяга от засадата и отблизо намери мрежата. Живецът в играта на гостите продължи с доста центрирания и напрежение пред вратата на Стракоша, но Лацио не изпусна мача от контрол.

В 70-ата минута Имобиле можеше да продължи наказателната си акция, след като на скорост премина през Бонучи и излезе сам срещу Донарума, но стреля ниско покрай вратата.

До края Милан се мъчеше като грешен дявол в атака, но така и не успя да върне поне още едно попадение. В добавеното време Марко Пароло от Лацио бе изгонен с втори жълт картон, но това не помрачи радостта на римските "орли" от гръмката победа.

Лацио - Милан 4:1

1:0 Имобиле 38
2:0 Имобиле 42
3:0 Имобиле 48
4:0 Луис Алберто 50
4:1 Монтоливо 56

Лацио: Стракоша, Уолсъс (15 - Бастош), Де Фрай, Раду (80 - Фелипе), Баста, Пароло, Лейва, Милинкович, Савич, Лулич (65 - Лукаку), Луис Алберто, Имобиле

Милан: Донарума, Калбрия, Бонучи, Мусакио, Родригес, Кеси, Билия, Монтоливо, Сусо (73 - Бонавентура), Борини (55 - Калинич), Кутроне (55 - Чалханоглу)

Стадион: "Олимпико", Рим
Съдия: Джанлука Роки
Червен картон: Пароло 90+1 (Лацио)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/N2Wp2Jl1aRo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>