Милан - Удинезе, двубой от 3-ия кръг на италианската Серия "А", стадион "Сан Сиро", Милано. 21:45 часа българско време.

Определено ни предстои един изключително интересен двубой между два силни отбора. Домакините, които са шампион на Италия, нямат победа в първите два кръга и днес ще гонят първи успех за новия сезон.

"Фриуланите" обаче се представят много силно от началото на кампанията и тимът има две победи в първите два кръга от Серия "А".

МИЛАН

Групата за мача: Амелиа, Рома, Абате, Неста, Тайво, Силва, Дзамброта, Йепес, Акуилани, Емануелсон, Ночерино, Зеедорф, Валоти, Ван Бомел, Касано, Ел Шаарави, Индзаги, Пато

Контузени: Фламини, Робиньо, Мексес, Гатузо, Ибрахимович, Амброзини, Боатенг,  Антонини

Наказани: Няма

Вероятен състав: Абиати, Неста, Бонера, Силва, Абате, Ван Бомел, Зеедорф, Акуилани, Ночерино, Касано, Пато

УДИНЕЗЕ

Групата за мача: Ханданович, Баста, Данило, Бенатиа, Домици, Исла, Пинци, Торйе, Ди Натале,  Армеро, Баду, Абди, Барето, Падели, Екстранд, Дубай

Контузени: Асамоа, Феронети, Паскуале, Флорес

Наказани: Няма

Вероятен състав: Ханданович, Баста, Данило, Бенатиа, Армеро, Домици, Исла, Пинци, Торйе, Ди Натале, Абди

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на домакините Масимилиано Алегри продължава да има изключително много кадрови проблеми на главата си, които са свързани с контузиите на основни футболисти.

Младият специалист ще трябва да се лиши от услугите на Фламини, Робиньо, Мексес, Гатузо, Ибрахимович, Амброзини, Боатенг и Антонини за днешния мач.

Очаква се Даниеле Бонера да оперира по левия бек за днешната среща на мястото на Лука Антонини, въпреки че Тайе Тайво също е на линия и може да играе.

Филипо Индзаги вече е възстановен от контузията, която го измъчваше, и може да се очаква да се появи на терена по някое време на мача, но едва ли ще бъде титуляр.

Гостите също имат изключително много кадрови проблеми, свързани с контузени футболисти. Квадво Асамоа ще пропусне мача, тъй като получи контузия през изминалия кръг срещу Фиорентина.

Това означава, че Маурисио Исла на практика ще се премести по средата на терена, докато Душан Баста също може да бъде използван в полузащитата, но това още не е сигурно.

С травми за "Зебрите" са Феронети, Паскуале и Флорес и със сигурност тяхното отсъствие ще се усети в днешната среща.

Удинезе се намира в по-добра форма от своя противник и тимът има две победи след първите си два кръга в италианската Серия "А", докато Милан има едно равенство и една загуба.

В последните срещи между двата тима "Фриуланите" имат предимство, колкото и невероятно да звучи. Тимът от Удине има 2 победи, 2 равенства и 1 загуба от Милан в последните 5 двубоя между двата тима.

Нашата прогноза за изхода на днешния мач е измъчена победа с един гол за "Росонерите".

Резултат: Милан - Удинезе 1:0