Милан - Риека, мач от група "D" на Лига Европа, стадион "Сан Сиро", съдия Орел Гринфелд (Израел), тази вечер от 22:05 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Милан

Вратари: Дж. Донарума, Ант. Донарума, Сторари
Защитници: Абате, Бонучи, Мусакио, Палета, Родригес, Романьоли
Халфове: Бонавентура, Чалханоглу, Габиа, Кеси, Локатели, Маури
Нападатели: Борини, Кутроне, Калинич, Андре Силва, Сусо

Контузени: Конти, Антонели, Калабрия, Монтоливо
Наказани: няма
Извън групата: Сапата, Гомес, Билия

Прогнозата на Gol.bg:

Милан продължава дългия си европейски поход с домакинство на хърватския шампион Риека. На първо четене мач от графата задължителни три точки, особено след впечатляващия старт в групата с 5:1 над Аустрия във Виена.

Тази седмица обаче напрежението в лагера на "росонерите" се покачи след последната загуба в италианското първенство. Поражението 0:2 от Сампдория през уикенда дори доведе до спекулации за треньорска смяна на Винченцо Монтела, като дори се появи списък от четирима кандидати за поста.

Оттук нататък всеки мач за Монтела ще бъде един вид доказване пред босовете, че заслужава доверие и да продължи да работи начело на отбора. Все още вървят съмнения около избора за схема на треньора, който в последните мачове заложи на 3-4-2-1.

Според прогнозите в Италия тази вечер Милан ще играе 3-5-2, като тандем в атака най-вероятно ще бъдат Андре Силва и Патрик Кутроне, а Никола Калинич ще остане резерва. Очаква се Рикардо Родригес да получи почивка, като на негово място на левия халфбек ще застане Фабио Борини.

В средата на терена шанс като титуляр ще получи Мануел Локатели. Монтела ще започне титулярната си тройка защита Бонучи-Романьоли-Мусакио, а до днес не се разбра по каква причина извън групата са останали бранителите Густаво Гомес и Кристиан Сапата, както и халфът Лукас Билия, за сметка на който бе включен юношата Габиа.

В лазарета с травми са Андреа Котни, Давиде Калабрия, Лука Антонели и Рикардо Монтоливо.

Риека изпусна питомното в първия кръг (домакинска загуба 1:2 от АЕК Атина) и сега ще гони дивото на "Сан Сиро". Хърватският шампион също направи неочаквана грешка през уикенда във вътрешното първенство (1:1 като гост на Славен Копривница) и вече изостава на четири точки от лидера в класирането Динамо Загреб.

В Риека ще разчитат тази вечер в Милано за голове на едно от новите летни попълнения - Хебер, който впечачлява с 6 попадения в 9 мача. Бразилският техничар най-вероятно ще играе по фланговете, а атаката ще води швейцарския нападател Марио Гавранович, бивш играч на Шалке, Майнц и Цюрих.

Другият голмайстор в тима Александър Горгон пропуска мача заради контузия. Аут е и защитникът Роберто Пунчек. Това са и единствените кадрови проблеми пред треньора Матяз Кек.

Милан няма право на грешка, предвид обстоятелствата. Въпреки някои промени в състава, "росонерите" определено имат повече класа. С двама в атака показват сериозна резултатност и ще бъде чудо, ако Риека оцелее на "Сан Сиро" без гол.

Още повече, че хърватите имат претенции за офанзивен футбол и това вероятно ще отвори доста мача. Няма да е шок, ако и гостите стигнат до попадение. Разменени голове, но при домакинска победа - това изглежда най-резонния изход от двубоя.

Резултат: 3:1