Новият централен нападател на Милан – Никола Калинич, може да пропусне голямото дерби с Интер, съобщава Premium Sport.

Стрелецът е напуснал днешната тренировка на "росонерите" принудително и не е ясно дали ще се възстанови до неделя, когато ще се състои големият мач.

При загубата от Рома в последния кръг, хърватският национал игра на обезболяващи инжекции, което влоши състоянието му и той не взе участие в световните квалификации. С контузии при "червено-черните" са още Андреа Конти и Матео Мусакио, който обаче се очаква да попадне в групата. Наказан пък е турският национал Хакан Чалханоглу.

Треньорът на Интер Лучано Спалети няма да може да разчита на Марсело Брозович, който е с мускулна травма след мачовете на Хърватия. Днес Антонио Кандрева и Иван Перишич проведоха първа тренировка след ангажиментите си с националните отбори. Юто Нагатомо получи допълнителен ден почивка заради тежките пътувания с Япония и ще поднови занимания утре.

Интер и Милан се изправят един срещу друг в неделя от 21.45 часа наше време. Преди дербито "нерадзурите" делят 2-то място с шампиона Ювентус с по 19 точки, докато "росонерите" са на 7-ма позиция с 12 т.

През миналия сезон миланските грандове си размениха по две равенства 2:2, като в първия случай Перишич донесе точката за Интер с гол в 92-ата минута, а във втория Кристиан Сапата спаси Милан от загуба с попадение в 97-ата минута.