Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели заяви, че един ден голмайсторът на Торино Андреа Белоти ще бъде играч на „росонерите“. Нападателят бе желан от Винченцо Монтела още това лято, но биковете не го пуснаха.

„Преди да вземем някой играч го проучваме добре, скаутската ни мрежа го следи с години, защото не искаме да сгрешим. Искаме да вярваме на собствените си очи. Много клубове работят с агенти, но ние сами искаме да видим набелязаните играчи в действие.

Често треньорите казват: искам този играч и ние трябва да реагираме. Такъв беше случая с Никола Калинич. Монтела го искаше много. Не е тайна, че искахме и Белоти, но сделката не стана заради няколко причини. Той е много силен играч и фен на Милан. Може би един ден ще бъде с нашата фланелка, защото той го мечтае още от дете“, заяви Мирабели.

В последните седмици се говори, че Милан следи и 16-годишните сензации на Дженоа Пиетро Пелегрини и Еди Салседо.

„Те са страхотни таланти, интересни млади играчи, но в последно време Дженоа се оказа скъп бутик. Те имаха нужда от нов централен нападател и направиха голяма инвестиция в Джанлука Лападула, така че вероятно ще искат да избият парите си с високи трансфери на Пелегри и Салседо“, каза още шефът на Милан.