Спортният директор на Милан Масимилиано Марибели коментира привличането на Леонардо Бонучи от шампиона Ювентус. През лятото централният защитник направи сензационен трансфер за 42 милиона евро, като основната причина за това беше скандал с треньора на хегемона в Серия "А" Макс Алегри.

"Изживяхме трудно трансферно лято. Не планирахме да купим Леонардо Бонучи и нямаше как да го направим. Нямахме си и идея, че имаме шанс да го привлечем от Ювентус. През ума ми не е минавало, че "бианконерите" ще пуснат толкова важен играч да си тръгне. Когато се свързах с агент Алесандро Лучи и той започна да говори за Бонучи, помолих, че ми губи време. Не вярвах в реалността на този трансфер, докато лично не разговарях с Лео. Тогава се уверих, че наистина иска да дойде в Милан. След това се свързах с генералния директор Марко Фасоне и му казах: "Или затваряме сделката за два дни, или всичко ще се срине. И го направихме", заяви Марибели.

През последните дни той понася много критики за привличането на Бонучи. Според различни експерти, парите, платени на Ювентус, заедно с допълнителни средства, е трябвало да се вложат в нападател от световна класа.