Интер тресна с 3:2 Милан в дербито на Италия и записа страхотна победа. Със спечелените три точки "нерадзурите" се утвърдиха на второто място в класирането, само на две от първата позиция и Наполи. Милан пък продължава да затъва и вече е на 10 позиция.

В герой за Интер се превърна Мауро Икарди, който заби хеттрик и вече има девет гола от осем срещи този сезон. Точни за Милан бяха Сусо и Бонавентура, но това не помогна на отбора им да избегне от третата си поредна загуба.

След това поражение мястото на Монтела въобще не е сигурно и най-вероятно той ще бъде уволнен. "Росонерите" хвърлиха доста милиони за летни трансфери, но до този момент тотално разочароват и почти сигурно ще се стигне до треньорска смяна.

Дербито на Милано пък се игра пред феноменалните 82 995 зрители на "Сани Сиро", което донесе на Интер приход от 4,8 милиона евро.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6vb6doVgb-s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Интер започна по-добре срещата и още в началото натисна "росонерите" пред наказателното им поле. Така се стигна до 13-ата минута, когато Антонио Кандрева стреля технично от границата на наказетелното поле, но прати топката в горната греда зад Джанлуиджи Донарума.

Последва и шанс пред Миранда, който пропусна да вкара с глава. Така се стигна до 27-ата минута, когато Интер сътвори страхотна контра, при която топката достигна до Кандрева, който направи отлично центриране в наказателното поле, където от точката на дузпата Икарди хищнически засече за 1:0.

Това бе седмо попадение за Мауро от началото на сезона. В следващите минути "нерадзурите" правеха каквото си пожелаят на терена, но с пропуски се отчетоха Перишич и Икарди. Едва в края на полувремето Милан стигна до най-чистото си положение, но Фабио Борини не успя да преодолее Ханданович.

Втората част започна със свиреп натиск на Милан. "Росонерите" наложиха уникална преса и положенията се заредиха пред вратата на Интер. В 50-ата минута Андре Силва натресе дясната греда, след което Мусакио прати топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради засада.

Милан обаче продължи да натиска и създаде нови положения, но последователно Сусо и Борини изпуснаха. Така се стигна до 56-ата минута, когато Сусо стреля фантастично с вътрешен фалц и изравни - 1:1. В следващите минути "росонерите" изпуснаха да направят пълен обрат и логично бяха наказани.

Първо Весино изпусна уникален шанс, но в 63-ата минута Икарди за втори път избухна и вкара. Тогава халфовете на Милан сгрешиха в центъра, което позволи на "нерадзурите" да заформят страхотна контра, топката достигна до Икарди и той веднага я чукна в мрежата пред погледа на Бонучи - 2:1.

Последна натиск на Милан, който логично даде резултат в 81-ата минута, когато Бонавентура засече отблизо топката, след което Ханданович първоначално спаси, но след това я прати в мрежата си за 2:2. Това обаче не бе всичко.

В последната минута Родригес направи безумна дузпа. Зад топката застана Икарди и той хладнокръвно вкара от бялата точка за 3:2. В добавеното време Милан се опита да изравни, но нямаше шанс и Интер си взе победата и трите точки.

ИНТЕР - МИЛАН 3:2

1:0 Икарди (27)
1:1 Сусо (56)
2:1 Икарди (63)
2:2 Бонавентура (80)
3:2 Икарси (90 - дузпа)