Милан - АЕК Атина, мач от Група D на Лига Европа, стадион “Сан Сиро”, 22:05 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Милан приема АЕК Атина на “Сан Сиро” с идеята да продължи  перфектното си представяне в турнира. “Росонерите” спечелиха първите си два мача, но в последния мач в Серия А загубиха от Интер в градското дерби. Така Милан вече е на 10-то място в класирането. Все пак тимът на Винченцо Монтела се представя далеч по-добре в Лига Европа. 

Отделно “Росонерите” спечелиха 5 от последните си 6 мача в Европа и нямат загуба от 10 двубоя насам. Гърците пък искат да спрат серията на Милан, но пък нямат победа в последните си три мача. Въпреки това АЕК има 4 точки в Група D след победата над Риека и равенството с Аустрия Виена. 

Очакванията са за много голове, след като Милан се разписа 27 пъти в 12 мача. Особено полезен за тима е Андре Силва, който дотук в турнира има 6 гола. Никола Калинич пропусна дербито с Интер, но вероятно ще бъде възстановен навреме за мача довечера. Все пак не е ясно дали Винченцо Монтела ще го пусне в игра. Твърдо аут за мача са Лука Антонели, Андреа Конти, Игнасио Абате, Густво Гомес, Алесио Романьоли, Кристиан Сапата и Хосе Маури. 

Треньорът на гърците Маноло Хименес няма да може да разчита на титулярния си централен защитник Урош Кошич. Аут от началото на сезона е и Дмитро Чигринский. Очаква се визитата на “Сан Сиро” да пропусне и Арнор Ингви Траустасон.

Резултат: 3:1