Милан завърши 0:0 в домакинството си на АЕК Атина в мач от Група D на Лига Европа. Двубоят бе в графата „задължителни“ за треньора на „росонерите“ Винченцо Монтела, като според медиите в Италия той е получил нареждане от ръководството да спечели следващите три поредни двубоя. Монтела и Милан се препънаха още в първия от тях.

„Росонерите“ създадоха доста положения, но топката така и не пожела да влезе във вратата на АЕК. Стражът на гостите Янис Анестис пък направи няколко невероятни спасявания. В крайна сметка Милан е на върха в класирането със 7 точки, пред АЕК с 5. Риека спечели като гост на Аустрия Виена и има 3 точки, докато австрийците са с една.

АЕК започна агресивно срещата, но въпреки това гол на Патрик Кутроне беше отменен заради засада. Иначе младокът изигра прекрасно положението, след като си спря топката на гърди и отправи атрактивен удар от воле. След това Мануел Локатели пробва късмета си от далечно разстояние, а удар на Кутроне с глава отново не попадна в целта.

Гърците обаче имаха най-добрата възможност след половин час игра, когато Матео Мусачио изненада Донарума със свое подаване. Андре Симоес опита да открадне топката, но стражът на Милан успя да избие с крака си. Малко преди края на полувремето Мантолас центрира и се получи рикошет в тялото на Сусо. Донарума обаче отново спаси.

Пред другата врата Андре Силва попадна на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от защитниците на гърците.

„Росонерите“ опитаха да оправят нещата през второто полувреме, но в 58-та минута Андре Силва направи нов пропуск. Португалският национал стреля прекрасно от границата на наказателното поле, но стражът на гостите спаси. В 69-та минута Кутроне също пробва късмета си, но и той не успя да разпечата вратата на гърците. Страхотните изяви на Янис Анестис продължиха и в 81-та минута стражът на АЕК спаси по невероятен начин удар на Сусо отблизо.

Милан – АЕК Атина 0:0

Милан: Донарума, Мусачио, Бонучи, Родригес, Калабрия, Сусо (83 – Борини), Локатели, Чалханоглу, Бонавентура (73 – Кеси), Андре Силва (63 – Калинич), Кутроне

АЕК Атина: Анестис, Враньеш, Цанетопулос, Бакакис, Лопес, Симоес, Йохансон, Гало, Манталос, Христодопулос (64 – Араухо), Ливая (76 – Бакасетас)