Бившият европейски гранд Милан продължава да затъва в блатото, след като стигна едва до равенството 0:0 при домакинството си на Дженоа.

Това реми най-вероятно ще коства треньорската позиция на Винченцо Монтела, който ще бъде уволнен след тази издънка. В последните си четири шампионатни мача Милан има три загуби и едно равенство, а само преди дни извъртя и 0:0 с АЕК за Лига Европа.

"Червено-черните" хвърлиха доста милиони за летни трансфери, но до този момент тотално разочароват и се излагат.

Трябва да се отбележи, че Милан игра в намален състав след 25-ата минута, когато новото попълнение и капитан Леонардо Бонучи си изпроси скандален червен картон и бе изгонен от игра.

Гостите пък взеха поредна глъдка въздух с това равенство и вече дишат малко по-спокойно в битката за оцеляването си. Титуляр за Дженоа бе българският национал Андрей Гълъбинов.


Милан започна мощно мача и още в началото притисна здраво гостите от Дженоа. В третата минута Хакан Чалханоглу стреля с глава, но неточно.

Последва и пропуск на Фабио Борини. Много силно начало на домакините, но те не се възползваха от шансовете си. В 16-ата минута националът на България Андрей Гълъбинов стреля мощно на Джузепе Меаца, но право в защитник на Милан.

Девет минути по-късно Милан остана в намален състав. Тогава капитанът на "росонерите" Леонардо Бонучи бе изгонен с директен червен картон.

Защитникът тресна с лакът в главата Алеандро Роси и след видео повторение бе пратен преждевременно под душовете. Веднага след това Алесио Романьоли замени Хакан Чалханоглу и Милан продължи с играч по-малко.

До края на полувремето "росонерите" диктуваха темпото и създадоха няколко положения, но последователно Рикардо Родригес и Джакомо Бонавентура пропуснаха да вкарат.

Второта част започна с положения за Дженоа. Гостите тръгнаха напред и можеха да отбележат, но Алеандро Роси и Адел Таарабт от чисти позиции стреляха неточно.

Постепенно темпото на игра сериозно падна, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

Към края Милан вдигна оборотите и сериозно натисна гостите. Фабио Борини и Сусо обаче пропуснаха да вкарат и така росонерите за пореден път се издъниха този сезон.