Милан вече се намира в сериозна финансова криза. Това заяви легендарният президент на клуба Силвио Берлускони, който през пролетта продаде акциите си на Лий Йонхон.

Новото ръководство направи селекция за над 200 милиона евро, които бяха взети на кредити. Идеята беше те да се върнат след класирането на "росонерите" за Шампионска лига, но до момента сезонът се развива катастрофално и голямата цел изглежда много далеч. Ако кредитите не бъдат погасени, контрол над Милан ще вземе американският фонд Elliott Management.

"Знам, че Милан има финансови проблеми. Безпокои ме мълчанието на мистър Лий. Ако отборът продължи да се представя по този безобразен начин, тогава е напълно възможно Elliott да установи свой контрол през пролетта. Реалният проблем обаче е в дълга, който е около 100 милиона евро, а Милан може да остане без Шампионска лига. Това не е най-добрата перспектива", заяви Берлускони.

За кризата на "Сан Сиро" съобщава и Reuters, където се пише, че китайските собственици спешно търсят един или повече инвеститори, които да споделят финансовата тежест. Лий се надява това да са негови сънародници, които ще се появят, ако китайските власти смекчат своята позиция по отношение на чуждия пазар. Другият вариант пред него е рефинансиране на кредитите.

След 9 кръга в Серия "А", "росонерите" заемат незавидното 11-то място с 13 точки, а 4-ият Лацио има 22 т. и се представя великолепно. Утре "червено-черните" са гости на Киево, а в събота предстои голямото дерби с хегемона Ювентус.