Милан удари с 2:0 Сасуоло в среща от Серия "А" на Италия и Винченцо Монтела поне засега запази треньорския си пост начело на "росонерите".

Както е известно, седемкратният европейски шампион в последно време сериозно се дънеше, като Монтела дори бе на дръвника, но тази победа временно ще оталожи бурята преди следващото тежко гостуване на Наполи.

Головете за Милан в мача забиха Алесио Романьоли (39) и Сусо (67). С тези три точки "росонерите" събраха 19 и се изкачиха до седма позиция в класирането. Сасуоло пък продължава да е в дъното с едва осем точки.

Всичко друго освен победа за Милан в този мач щеше да доведе до сериозни катаклизми на "Сан Сиро", което подейства положително на играчите и те без проблеми взеха победата.

От своя страна домакините продължават с неубедителните си изяви през този сезон и вече сериозно затъват в дъното на класирането.

Срещата започна с масирани атаки на гостите, които можеха да вкарат още в началото, но Чалханоглу от фаул не успя да преодолее Андреа Консили.

Милан продължи да доминира и да натиска, но можеше да получи нелеп гол, ако Донарума не бе отразил удар на Матео Политано.

Към края на полувремето Милан засили атаките си и стигна до попадението. Първо Консили спаси удар с глава на Калинич, но малко по-късно капитулира пред Романьоли. Домакините имаха претенции за фаул срещу Консили при попадението, но такъв не бе отсъден.

През втората част Милан отново доминираше и след няколко положения стигна до нов гол. В 67-ата минута Сусо направи 0:2 и практически реши срещата.

След това попадение темпото на игра сериозно падна, действията се развиваха основно в средата на терена, като липсваха всякакви голови възможности пред двете врати. Така Милан взе изключително важна победа преди паузата за мачовете от баражите за Мондиал 2018.