Наполи чукна с 2:1 Милан пред 40 000 зрители на стадион "Сан Паоло" и записа важна победа в битката за шампионската титла. Попаденията в мача за домакините забиха Лоренцо Инсиние в (33) и резервата Пьотр Желински (72). Точен за гостите бе Алесио Романьоли (91).

Трябва да се отбележи, че Инсиние вкара хитро на Джанлуиджи Донарума, но трябваше да изчака системата VAR (Видео асистент рефер) да признае гола, тъй като преди това му бе вдигната несъществуваща засада. 

След тази победа Наполи дръпна с четири точки пред Ювентус, който обаче е с мач по-малко в битката за титлата в Италия. Наполи за пореден път изигра фантастичен мач и напълно заслужено е лидер в класирането.

Каквото и отрицателно да се каже за Милан в тази среща и този сезон ще бъде малко. Росонерите бяха повече от трагични, апатични и неадекватни.

Гостите трудно минаваха центъра и стигаха до чисти голови положения, като трябва да са благодарни на Донарума, че ги спаси от още по-голям резил и разгром.

Милан вече няма победа над Наполи от декември 2014 тодина, което е повече от показателно какво представлява в днешно време този европейски гранд.

Гостите станаха едва третия отбор през този сезон в серия "А", който не докосна топката в наказателното поле на своя противник през първото полувреме. Досега два пъти това се бе случило само на пълния аутсайдер Беневенто срещу Наполи и Ювентус.

Росонерите хвърлиха повече от 200 милиона евро през лятото за нови попълнения, но поне до този момент това им гарантира средняшко място в класирането с едва 19 точки.

Много е вероятно още другата седмица Монтела да бъде уволнен и Милан да има нов треньор.