Дженаро Гатузо започна със звучен фалстарт кариерата си като треньор на Милан. “Росонерите” завършиха 2:2 като гост на Беневенто, след като…вратарят на домакините Алберто Бриньоли вкара красив гол с глава в 95-та минута на двубоя. Това бе историческа първа точка на Беневенто, след като новакът в Серия А записа 14 загуби от началото на сезона. 

Джакомо Бонавентура даде аванс на тима си в 38-та минута, а в 57-та асистира за гола на Никола Калинич. Между тях Джордже Пушкаш (50) бе изравнил. В 75-та минута пък Алесио Романьоли бе изгонен заради спорно нарушение срещу Гаетано Летиция. Последва сериозен натиск на Беневенто, но не се виждаше как домакините ще изравнят. Все пак в последната минута от даденото продължение Бриньоли се настани в противниковото наказателно поле и засече прекрасно с глава центриране от ляво, за да направи колегата си Донарума безпомощен. 

Милан продължава да е на 7-то място с 21 точки, но може да бъде изместен от Болоня (20). Беневенто пък спечели първата си точка в първенството, но остава на цели 9 от спасителната зона. 

Очаквано “росонерите” водеха играта и още в 3-та минута Джакомо Бонавентура стрел опасно от пряк свободен удар, но стражът на домакините се намеси подобаващо. Малко след това се откри възможност и пред Никола Калинич, чийто удар не затрудни Алберто Бриньоли. 

Домакините отвърнаха с опит на Виторио Париджани, но малко след това Милан поведе. В 38-та минута след продължително разбъркване в наказателното поле топката стигна до Бонавентура, който на метри от голлинията се разписа с летящ плонж. 

В началото на второто полувреме изненадващо домакините изравниха. Джордже Пушкаш дебнеше около точката на дузпата, след като миг по-рано Джиджи Донарума отрази опасен удар от 20-тина метра. Пушкаш се пребори със защитниците на Милан и успя да реализира за 1:1. 

Само 7 минути по-късно обаче Милан поведе за втори път в мача. Бонавентура центрира почти от аут линията от дясното крило към далечната греда, където Калинич отблизо направи 2:1 с 4-тия си гол в Серия А този сезон. От тима на “росонерите” само испанецът Сусо има повече. 

Домакините обаче не се предаваха и малко след това Донарума спаси нова опасност пред вратата си. В 75-та минута Милан остана с човек по-малко. Алесио Романьоли бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Гаетано Летиция. Повторенията обаче показаха, че играчът на домакините изигра добре ситуацията и без да бъде докоснат от Романьоли успя да помогне за изгонването му.

Беневенто - Милан 2:2 

0:1 Джакомо Бонавентура 38’

1:1 Джордже Пушкаш 50’

1:2 Никола Калинич 57’

2:2 Алберто Бриньоли 90+5'

Беневенто: Бриньоли, Летиция, Джимсити, Коста, Ди Киара (80 - Гямфи), Мемушай (80 - Кода), Чибса, Каталди, Д’Алесандро, Пушкаш, Париджани (67 - Бриньола)

Милан: Донарума, Романьоли, Бонучи, Мусачио, Родригес, Монтоливо (73 - Билия), Кеси, Борини (60 - Абате), Бонавентура, Сусо (87 - Сапата), Калинич

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wpP8znLjRis" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>