Беневенто - Милан, мач от 15-тия кръг на Серия А, стадион “Чиро Вигорито”, 13:30 часа българско време. 

Групата на Милан

Вратари: Дж. Донарума, А. Донарума, Сторари

Защитници: Абате, Антонели, Бонучи, Калабрия, Гомес, Мусачио, Палета, Родригес, Романьоли, Сапата

Полузащитници: Билия, Бонавентура, Борини, Кеси, Локатели, Монтоливо

Нападатели: Кутроне, Калинич, Силва, Сусо

Прогнозата на Gol.bg:

Дженаро Гатузо ще дебютира начело на Милан в гостуването на новака Беневенто, след като преди дни замени на треньорски пост Винченцо Монтела.

Всичко друго освен победа ще бъде обявено за трагедия за “росонерите”, след като Беневенто няма нито една спечелена точка от началото на сезона.

В допълнение домакините са вкарали едва 6 гола и са допуснали 34. Появата на Роберто Де Зебри в края на октомври не промени нищо за Беневенто, а тимът се нуждае отчаяно от точки.

Единственото положението на Беневенто е, че успя да вкара 5 гола в последните 6 мача, след като не успя да го стори в 8 поредни двубоя. За домакините няма да играят Пиетро Иемело и звездата на тима Амато Чичирети. 

Гатузо е подготвил някои промени в схемата, но от групата отпаднаха играчи като Хакан Чалханоглу, Андреа Конти, Игнацио Абате и Давиде Калабрия. Не е ясно и дали Никола Калинич ще получи шанс за изява заради липсата на голове.

Добрата новина за тима е, че Лукас Билия се възстанови от грип и ще бъде на линия. Очаква се Гатузо да заложи на Андре Силва и Патрик Кутроне в атака. 

Резултат: 0:2