Тизофите на Милан отново нападнаха вратаря Джанлуиджи Донарума. Това стана по време на снощната победа с 3:0 над Верона на "Сан Сиро" в мач от 1/8-финалите за купата на Италия.

Той раздразни "червено-черните" фенове още през лятото, когато отказа да поднови договора си. Група привърженици даже го замеря с фалшиви пари по време на Евро 2017 до 21 г. В крайна сметка стражът преподписа с годишна заплата от 6 милиона евро, но от няколко дни се съобщава, че отново е нещастен и е поискал анулиране на споразумението.

Това вбеси ултрасите от "Курва Суд", които освиркваха Донарума още на загрявката на мача с Верона. Те бяха издигнали и плакат, на който пишеше: "Морално насилие, 6 млн. евро на година и заплатата на брат-паразит? Махай се, търпението ни свърши". По този начин беше нападнат и баткото на Донарума – Антонио, който е резервен вратар на "Сан Сиро" и през лятото неговото привличане беше едно от основните условия на италианския национал за нов договор.

Когато дикторът на стадиона пък обяви името на 18-годишния страж, последва нова порция освирквания, а на Ботуша съобщиха, че Леонардо Бонучи е успокоявал вратаря в съблекалнята непосредствено преди първия съдийски сигнал.