Испанецът Маверик Винялес с Ямаха спечели третата си победа за сезона в Мото ГП, след като триумфира с изпълненото със събития Гран При на Франция. 

Надпреварата предложи много интересни моменти, като в битката бе оспорвана през цялото време, за да се стигне и до драматичната развръзка в последната обиколка. 

В нея, победителят бе загубил първата си позиция три обиколки преди това, когато Валентино Роси също с Ямаха, го изпревари. Доктора обаче допусна грешка в последния тур и се смъкна на второ място, а в 11-ия завой и падна, за да не вземе нито точка. 

"Последната обиколка бе невероятна. Роси допусна грешка, което ми помогна, но мисля, че като цяло се представих много добре" заяви доволен Винялес. 

След победителя остана французинът Йоан Зарко с Ямаха, а Дани Педро с Хонда се  качи на подиума, след като стартира 13-и. Световният шампион Марк Маркес с Хонда също падна в 10-ата обиколка, докато се движеше четвърти. 

Победата даде възможност на Винялес да увеличи сметката си на 85 точки, като води със 17 пред Педроса, който е с 68. Роси остана с 62 на третото място, а Маркес е четвърти с 58.