Себастиан Фетел защити Ферари, въпреки новото разочарование, което сякаш окончателно го лишава от възможността да спечели световната титла. 

Оказа се, че заради проблем със свещ в двигателя на германеца, тъй трябва рано да отпадне в Гран При на Япония и в резултат пасивът му до Люис Хамилтън, който спечели, се увеличи до 59 точки 4 кръга преди края на сезона. 

Така за последните 3 състезания Фетел е спечелил едва 12 точки, след като в Сингапур отпадна в началото поради катастрофа, а в Малайзия завърши 4-и, но стартира последен заради технически проблем в квалификацията. 

„Критиките в моментите, когато нещата се объркват, са нормални и те са част от работата ни. Искам обаче да защитя отбора, който свърши страхотна работа до момента през сезона и е жалко, че в последните две състезания имаме такива проблеми” заяви Фетел. 

„Разбира се, че сме разочаровани, но трябва да опитаме да се върнем, след като отдъхнем. В последните 4 състезания трябва да атакувам и ще видим какво ще стане, макар че не всичко зависи от нас. Все още има шанс. Постигнахме много в последните стартове по отношение на прогреса, но днес наистина разочарованието е голямо” добави той.