Реал Мадрид завърши предсезонната си подготовка с домакинска победа с 2:0 над уругвайския Пенярол.

Първия гол вкара Анхел ди Мария след добра солова акция в средата на второто полувреме. В самия край на мача влезлият малко по-рано Рафаел ван дер Ваарт спечели дузпа и след това сам я реализира.

Освен това Чаби Алонсо тресна греда и макар резултатът да остана минимален, играта на Реал бе доста по-добра от предишните мачове.

Така в шестте мача от подготовката Реал записа 4 победи и две равенства.

Тази неделя мадридчани започват сезона в Примера Дивисион с гостуване на Майорка.



Макар това да бе последният мач от предсезонната подготовка на Реал, същевременно това бе и първият мач на Сантяго Бернабео.

Очевидно това бе дало допълнителна мотивация на играчите на Моуриньо и за разлика от предишния мач срещу Еркулес, сега всички започнаха на много високо ниво още от самото начало.

Също така в състава бяха всичките звезди, които бяха получили почивка преди два дни - Икер Касияс, Роналдо, Серхио Рамос и Чаби Алонсо.

Още в 3-та минута Чаби Алонсо нанесе типичен за себе си далечен удар по земя и топката разтърси страничната греда.

Малко след това домакините вкараха топката в мрежата, когато след бърза контра по крилото Марсело центрира на главата на Игуаин и той вкара. Съдията обаче правилно отмени гола заради засада.

В 11-та минута и гостите имаха опасна атака по крилото, но центрирането се оказа неточно.                                                                                     
В отговор Игуаин направи страхотен индивидуален пробив, който обаче не завърши с изстрел. За сметка на това Каналес отправи много силен и плътен удар, който с мъка бе спасен от вратаря.     
                                       
В средата на полувремето нов гол на Игуаин бе отменен, след като Ласана Диара направи страхотен пробив по аутлинията и му поднесе назад за удар. Съдията обаче отсъди, че топката е излязла в аут при пробива, което обаче бе доста спорно.

При едно центриране от фаул Сами Кедира показа, че може да играе добре с глава и отправи остър удар, но топката мина малко над гредата.

До края на полувремето изненадващо за приятелски мач двата отбора се изнервиха и се стигна до няколко остри сблъсъка, но за щастие без сериозни контузии.

На почивката в игра влезе героят от предишния мач Карим Бензема. И французинът много скоро получи страхотно извеждащо подаване от Чаби Алонсо, овладя в наказателното поле и поднесе на Роналдо, но португалецът се забави с миг и вратарят блокира.

Минута по-късно макар и от малък ъгъл Роналдо нанесе много опасен удар отблизо и трябваше защитник да избива от голлинията.

В 53-та минута Пенярол имаше доста опасна контраатака, но Естояноф реши да финтира защитник в наказателното поле, вместо да стреля и пропиля отличната възможност.

Кристияно Роналдо изпробва мерника си с типичния си изненадващ удар от дистанция без подготовка, но топката профуча малко над гредата.

След това Бензема засече центриране от корнер с глава, но прати топката покрай страничната греда.

Последва един удар с глава на Серхио Рамос, който не затрудни вратаря и след това отново Рамос бе на косъм да засече в мрежата след летящ плонж.

В 66-та минута и уругвайците имаха отменен гол, след засичане с глава на центриране от фаул, но реферът за пореден път имаше право, заради засада.

Минута по-късно Реал откри резултата след зрелищен гол на Анхел ди Мария. При една контраатака Роналдо остави топката на аржентинеца, той навлезе в наказателното поле и финтира два пъти защитник, след което останал сам срещу вратаря не сбърка и опъна мрежата.

След гола Жозе Моуриньо вкара в игра юношите Хуанфран и Матеос. Друг юноша на клуба - Гранеро, отправи опасен удар в 82-та минута, но вратарят на гостите спаси с летящ плонж.

За Пенярол Мартинучо се оказа на върха на една контраатака и в наказателното поле точно щеше да стреля, но младокът Хуанфран решително изби под носа му.

В даденото от съдията допълнително време се стигна до меле в наказателното поле на Пенярол, при което Ван дер Ваарт се измъкна от защитата, но бе фаулиран отзад. Съдията отсъди дузпа, а холандецът сам реализира от бялата точка.

Реал Мадрид - Пенярол  2:0

1:0 Ди Мария 67
2:0 Ван дер Ваарт 91

Реал Мадрид: Касияс, Лас (46 Арбелоа), Рамос, Карвальо (76 Матеос), Марсело (72 Хуанфран), Кедира (46 Гаго (54 Ди Мария)), Чаби Алонсо, Каналес (59 Гранеро), Йозил (46 Педро Леон), Роналдо (84 Ван дер Ваарт), Игуаин (46 Бензема)

Пенярол: Соса, Агирегарай, Родригес, Алкоба, Албин, Риос, Пато Соса, Доминго, Естояноф, Пачеко, Мартинучо