Известните футболисти събират десетки хиляди фенове по стадионите всеки уикенд. Разбира се, звездите се радват и на нежната подкрепа на някои от най-атрактивните манекенки, тв водещи и т.н.

Тези момичета стават известни главно заради връзките си с футболистите. В това отношение Серия А е абсолютен лидер. Не случайно във всяко футболно предаване по телевизията в Италия присъства някоя красавица.

През сезон 2009/10 се стигна до куриозно уволнение - обзорното предаване по Рете 4 “Контрокампо” качи на екран красивата годеницата на чилийския нападател Луис Хименес (тогава той се подвизаваше в Интер) – Мария Хосе Лопес.

Тя обаче бе изгонена след 3-4 предавания, защото прекали с показването на гърдите си.


Мария Хосе Лопес

Една от най-култовите жени в Серия А е Елизабета Каналис. Първоначално тя бе голямата любов на бившия нападател на Интер Кристиан Виери. Техни интимни разговори бяха подслушвани от президента на нерадзурите Масимо Морати, за което Бобо дълго съди клуба.

 
Елизабета Каналис

Каналис след това оплете в мрежите си и тъмнокожия нападател на Сиена – бразилеца Реджиналдо. Двамата се запознават, когато той играе в Парма. Партито е организирано от друг футболист – Бернардо Коради.


Елизабета Каналис

Любовта между Ели и Реджиналдо бе толкова страстна, че списанието “Дива е донна” написа, че двамата чакат бебе. Впоследствие обаче на хоризонта пред Каналис се появи днешният й годеник – холивудската звезда Джордж Клуни. И тя забрави футболистите.


През 2009 тъмнокосата манекенка от Неапол Рафаела Фико омая португалската звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо. Двамата се срещаха няколко пъти в прочути летни курорти. Интересното е, че през 2008 г. брюнетката обяви търг за своята непорочност при първоначална цена 1 млн. евро.


Рафаела Фико

Фико не крие, че е отказвала 500 хиляди евро на богат предприемач от Тревизо. В момента Рафаела се готви трескаво за участието си в реалити шоуто “Изола деи Фамози” (“Островът на богатите”, от италиански).

Наскоро венесуелският модел Аида Йеспика бе хваната от папараци да вечеря с младата звезда на Реал (Мадрид) Месут Йозил. Двамата бяха забелязани в луксозен ресторант в центъра на Милано и според запознати са в много близки отношения.


Аида Йеспика

Аида, която от години живее в Италия, има две деца от защитника на Бешикташ Матео Ферари. Месут също бе сгоден пет години за Анна Мари Лагерблоом. Преди време жълтите издания в Италия написаха, че Йеспика е излизала на романтична вечеря и с Бобо Виери.


Анна Мари Лагерблоом

През сезон 2007/08 Марко Бориело става голмайстор на Серия А с Дженоа, където играе като преотстъпен от Милан. През това време той намира и идеалната жена за себе си – аржентинския модел Белен Родригес.


Белен Родригес

От следващия сезон Марко се връща в клуба, на който е юноша, но играта почва да не му върви. Според запознати нападателят е бил шокиран от раздялата си с Белен. Красавицата се сгодява за скандалния папарак Фабрицио Корона, който иска пари от звездите, за да не публикува техни компрометиращи снимки.



През 2010 обаче отношенията на чаровната Белен с Корона започнаха да удрят на камък, някои смятат, че зад всичко това стои отново Бориело.

Материал на "7 дни спорт"