Вратарят на четирикратния европейски клубен шампион Байерн Мюнхен и на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер показа, че има доста богата обща култура.

Стражът участваше в една от най-известните шоу-програми в Германия "Кой иска да стане милионер", с водещ Гюнтер Яух. И не само това - Нойер си тръгна с цели 500 000 евро.

Късно снощи националният страж на Бундестима бе част от благотворително състезание, в което участваха известни личности, а футболистът се оказа с най-висока печалба и най-обширни знания, при това без да използва жокер в първите 10 въпроса.

Въпросът за 1 милион евро затрудни 25-годишния вратар. Ето какъв беше и той: "Гражданинът на Нюрнберг Мартин Бехайм притежава най-стария..." - а/ Пергел  б/ сметачна линия  в/ Глобус  г/ Магнитен компас. Верният отговор се оказа "Глобус" от 15 век, на който още не са били изобразени континентите Америка и Австралия.

"Вече свърши с хазарта, отказвам се", заяви Нойер без да се замисля. Преди това вратарят впечатли, след като на въпрос "На чий флаг е изписано мотото - ред и напредък?", Нойер отговори правилно с "Бразилия".