Днес в заседателната зала на Общински съвет Пловдив на ул. "Авксентий Велешки" №20 ще бъде презентиран проектът за реконструкцията на стадион "Христо Ботев".

Плановете са първоначално да се ремонтира трибуна "Изток" за около 1 млн. лева, които се отпускат от държавата и стадионът да изпълни критериите за лицензиране за "А" група.

На по-късен етап се очаква останалите трибуни да бъдат бутнати и построени отново, като целият стадион да бъде покрит с козирка.

Капацитетът на новото съоръжение на Ботев би трябвало да е за около 16 000 зрители, но не е ясно дали втората част от плана ще стартира до края на годината.

Както е известно, към края на миналата година се появиха информации, че новият собственик Цветан Василев е готов да инвестира около 20 млн. лева за нов стадион, но бизнесменът все още не е обявил официално дали изнесеното в медиите отговаря на истината.

В същото време Ботев продължава с подготовката си в Сандански. Канарчетата наблягат основно на физическите упражнения в курортното градче.

След Сандански те ще отлетят за Турция. В Анталия Ботев ще изиграе шест контролни срещи, в които Милен Радуканов ще избистря състава си.