Баскетболистите на ЛА Лейкърс със сигурност ще играят със самочувствие в евентуалния сблъсък с Далас в първия кръг на плейофите.

Езерняците измъкнаха 112:108 след продължение над Маверикс и ги победиха за 4-и път през сезона. Миналата пролет обаче, тексасци направиха същото в елиминациите.

Това бе 4-и пореден успех за състава от Калифорния без Коби Брайънт, а е твърде вероятно двата тима да се изправят един срещу друг отново, тъй като Лейкърс е на 3-а, а Маверикс на 6-а позиция в класирането.

“Ако ги срещнем отвово не зная дали това 4-0 ще има някакво значение. Просто трябва да играем добре” коментира Пау Гасол, който завърши с 20 точки, но в продължението вкара 2 тройки.

Общо през сезона той има 7 точни изстрела от дистанция, като последните 2 определено бяха изключително ценни. Те помогнаха на Лейкърс да има аванс в резултата, който бе 110:106 минута преди края.

Гостите обаче запазиха шансовете си и дори можеха да изравнят, но Джейсън Тери бе стреснат от Мат Барнс при на пръв поглед лесно поднасяне 5 секунди преди края. Гасол гарантира успеха от наказателната линия.

Андрю Байнъм праклича с 23 точки и 16 броби за успеха, Рамон Сешънс добави още 22, а Барнс помогна с 11, 11 овладени топки и 8 асистенции. Дирк Новицки вкара 28 точки за Далас, но стрелбата му от игра бе едва 9 от 28.