Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес бе на седмото небе след шокиращата победа с 2:1 над Арсенал насред "Емиратс Стейдиъм".

Скромният тим стигна до успеха в мача късно снощи, като по този начин направи огромна крачка към спасението.

В предишния кръг "Латикс" взе скалпа и на друг голям отбор - Манчестър Юнайтед. Отборът на испанеца показа страхотен футбол и може да се каже, че си заслужи успеха напълно.

"Много съм горд от отбора ми тази вечер. Започнахме срещата много добре и вкарахме два гола срещу много добрия отбор на Арсенал. Това говори много добре за нашите контраатаки и за качеството, с което разполагаме в отбора", заяви младият специалист на пресконференцията след мача.

"След като взехме добра преднина обаче се страхувахме как ще се справим в следващите 80 минути срещу силно офанзивния отбор на Арсенал", добави специалистът.

"Времето до края на мача ми се стори като цяла вечност. След почивката обаче футболистите ми се представиха невероятно. Упоритата работа през последните месеци си каза своята дума"

"Хората ще кажат, че в Арсенал  просто са имали лоша вечер, но това не беше така, тъй като домакините владееха доста топката, а освен това излязоха на терена с играчи, които се намират в доста добра форма", завърши мениджърът на Уигън.