Хокеистът на Финикс Койотис Рафи Торес бе наказан за 25 мача от НХЛ, заради удара си срещу Мариан Хоса от Чикаго в мач №3 от серията между двата тима.

Нападателят влезе брутално на съперника си, който току що бе подал шайбата, а освен това при сблъсъка отдели кънките си от леда, което е абсолютно забранено.

Хоса бе изненесен на носилка и след това пропусна 4-ия двубоя, като явно е пострадал сериозно. Торес не получи санкция по време на мача, но от Лигата решиха да вземат мерки.

Така той със сигурност ще пропусне мачовете до края на плейофите, а останалата част от наказанието си ще изтърпи в началото на следващия сезон. Това е най-голямата санкция в Лигата откакто Крис Саймън отнесе 30 срещи, заради настъпване срещу Ярко Рууту през декември 2007.

Това е трето наказание за Торес през последните 13 месеца, което окончателно затвърждава облика му на грубиян. Той ще губи по 21 341 долара от всеки пропуснат двубой от редовния сезон.

Торес вече изтърпя един мач от наказанието си като не взе участие в мач №4 от серията срещу Блекхоукс, който бе спечелен. Тази нощ той не игра и в следващия двубой, който Финикс загуби с 1:2 след продължение, но все още воде в серията с 3-2.