Дали Хосеп Гуардиола ще остане начело на Барселона и през следващия сезон ще стане ясно до няколко дни.

Това обяви самият той след отпадането на каталунците от Челси на полуфиналите в Шампионската лига. Досега специалистът твърдеше, че изходът от двубоя, а и дори този от финала няма да имат значение за решението му.

“Ще говоря със Сандро (Росел) в следващите няколко дни и заедно ще преценим кое е най-доброто решение за клуба”, коментира Гуардиола, който очаквано бе разочарован и тъжен след отпадането.

“Поздравления за Челси за работата на отбора в защита. Провалихме се просто защото не вкарахме. Иначе смятам, че изиграхме отлични 180 минути. Явно обаче това не е била нашата година”, добави той.

“Мисля, че опитахме абсолютно всичко, което бе по силите ни, но във футбола понякога това не е достатъчно. Благодаря на феновете, които не спряха да ни подкрепят. Жалко че допуснахме този гол в края на първото полувреме. Той до голяма степен промени всичко”, каза още специалистът, който категорично отказа да критикува Меси за пропуснатата дузпа.

“Можем само да му благодарим за това, което прави за нас. Тежко му e, както и на всички останали момчета от отбора, но в спорта освен хубави има и такива моменти, които трябва да можеш да преодоляваш”, сподели наставникът.