Крилото на ЛА Лейкърс Мета Уърлд Пийс получи наказание от 7 мача от Лигата заради безумния си удар в главата на Джеймс Хардън.

Баскетболистът, който допреди няколко месеца се казваше Рон Артест, прати съперника си на пода по време на мача между двата тима в неделя.

След срещата той се извини и обяви, че е действал неволно, въпреки че повторенията определено показаха сериозна злоба в действията му.

“Трудно е да влезеш в главата на някого и да разбереш какво е мислил и какво е искал да направи. Трябва просто да питате него” коментира лидерът на отбора Коби Брайънт.

Уърлд Пийс ще пропусне последния мач на Езерняците от редовния сезон, както и следващите 6 от елиминациите. Това означава, че е много вероятно да не играе във всички мачове от първия кръг или ще се върне в него само ако има решителен 7-и сблъсък.

Интересно е, че Лейкърс и Оклахома Сити почти сигурно ще се срещнат във втория кръг на плейофите, точно когато наказанието на играча ще бъде изтекло и тогава той отново ще се изправи срещу Хардън. Той ще загуби и 348 000 долара от пропуснатите двубои, което също не е за подценяване.

“Извинявам се на феновете на Оклахома Сити и цялата организация. Сега просто нямам търпение да се върна отново на игрището” написа Уърлд Пийс в специално изявление, въпреки че категорично отказа да говори с репортерите.

Джеймс Хардън е с мозъчно сътресение, като засега не е ясно кога ще се върне в игра, но надеждите на Тъндър са, че ще бъде на линия за началото на плейофите.