Ротационният принцип в Байерн Мюнхен от началото на сезона не засягаше новата покупка Данте.

Бразилецът взе участие във всички мачове на своя отбор в Бундеслигата и Шампионската лига, като той получи почивка само в турнира за купата на Германия.

Сега обаче Данте може да отстъпи мястото си в сърцето на отбраната на баварците. Наставникът на тима Юп Хайнкес разкри, че неговият възпитаник има вода в коляното.

"Трябва да изчакам, преди да взема решение дали Данте ще играе", заяви опитният 67-годишен наставник. Самият футболист обаче е готов да излезе в утрешния мач срещу Фортуна в Дюселдорф.

Ако Данте получи почивка за срещата утре, неговото място в центъра на отбраната ще бъде заето от Холгер Бадщубер, на когото се налагаше да играе като ляв бек от началото на сезона. Германецът не крие, че иска да играе в средата. Така Данте може да бъде изместен от титулярния състав.

В същото време ще се отвори място по левия фланг на защитата за австриеца Давид Алаба, който се възстанови след счупване на крак през лятото и вече тренира нормално със съотборниците си.

Алаба дори вкара един гол и записа две асистенции за Австрия при успеха с 4:0 в световната квалификация срещу Казахстан.